Чи можна їсти запліснявіле варення

996 0

Ми у соцмережах:

Чи можна їсти запліснявіле варення

Часто ми заставляємо полиці в шафках і коморах овочево-фруктовими консервами на кілька років наперед. Однак варто пам’ятати, що навіть коли банки не здулись і не «вистрілили», а їхній вміст не помутнів, це ще не означає, що продукція безпечна.

Для домашніх консервів головне — щоб усі заготовки були добре проварені-простерилізовані. Окрім того, велике значення мають умови зберігання. Наприклад, оптимальна температура — від 2 до 18оС. Тому варто обмежити термін зберігання закритих металевими кришками банок трьома роками.

Варення з фруктів не псується значно довше. Однак і варення, і компоти з вишень із кісточками при споживанні по тривалому зберіганні становлять небезпеку — в них утворюється синильна кислота, яка для людського організму небезпечна навіть у малих дозах. Її наявність можна виявити дуже просто: з банки пахне мигдалем. Консерви з таким запахом негайно викидайте.

Якщо на варенні з’явився шар цвілі, то фахівці сходяться на тому, що єдиним безпечним для здоров’я рішенням залишається просто викинути всю банку. Якщо зняти верхню частину з цвіллю, не факт, що грибок не проріс до дна банки. Після вживання такого продукту грибок, який є причиною аутоімунних захворювань, може оселитися в організмі, і побороти його дуже важко.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також