Поранений патрульним рівнянин вперше розповів свою версію подій

4327 0

Ми у соцмережах:

Поранений патрульним рівнянин вперше розповів свою версію подій

У Рівному місяць тому патрульний поліцейський застосував зброю з гумовими кулями до велосипедиста. В результаті того прооперували, а копа відсторонили від роботи за перевищення службових обов’язків. Потерпілий нарешті розповів, що ж сталося в ту ніч.

 "Я повертався додому пізно ввечері, їхав велосипедом по вулиці Поповича і почув якийсь звук "Стій". Я взагалі не зрозумів, хто це крикнув, до кого. Подивився в сторону, звідки пролунав звук – там побачив силуети людей. Так само не було зрозуміло, чи це поліція, чи перехожі-хулігани", – розповів Суспільному чоловік.

Не звернувши уваги, каже Ростислав, він поїхав далі, а через кілька секунд позаду побачив авто. Далі воно перемістилось в інший ряд – збоку. Тоді почув з вінка крик, але через шум вітру й коліс, запевняє, не розібрав. Авто, стверджує, було без проблискових маячків.

"Я побачив, що це поліцейська машина. З тих криків мені здалось, що якось вони неадекватно агресивно поводяться і вирішив зразу не зупинятися, думав: приїду ще метрів 100-150 до заправки на Степана Бандери, там освітлення є, персонал, камери. Але не вдалось мені доїхати. Після того, як почув оці крики і далі все, що я пам'ятаю – це вже опинився на асфальті", – розповідає Ростислав.

Хто викликав "швидку", дзвонив його матері, каже – не пам'ятає. Крім слідчого та свого адвоката ні з ким більше про інцидент не спілкувався. Перед ним патрульні не вибачались, – уточнює Ростислав.

Патрульного, який стріляв у велосипедиста, одразу ж відсторонили від роботи й почали службове розслідування. Він і зараз відсторонений, уточнили Суспільному в патрульній поліції області. За фактом перевищення службових обов'язків ДБР відкрило кримінальне провадження.

"Наразі ніякої нової інформації в межах досудового розслідування ми повідомити не можемо. Попередня правова кваліфікація дій правоохоронців залишається тією, що й була – перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу із застосуванням зброї чи спецзасобів за відсутності ознак катування", – повідомила спеціалістка по зв'язках з громадськістю та ЗМІ ТУ ДБР у м.Хмельницький Катерина Герасимук.

Вона додала, що в рамках розслідування призначений ряд експертиз, наразі їх ще проводять.

Нагадаємо, нічне чергування у понеділок в Рівному для патрульних завершилося скандалом. На вулиці Поповича охоронці порядку помітили велосипедиста. Його вирішили зупинити, бо одному з трьох патрульних здалося, що велосипед крадений. Однак після увімкнення сирени велосипедист не зупинився, а навпаки, пришвидшив хід. Тоді екіпаж почав переслідування.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також