Посада і вік: у 65 чиновник йде з посади, а голова — на вибори

3914 0

Ми у соцмережах:

Олексій Хмилецький та Володимир Хомко

Заступник міського голови Рівного Олексій Хмилецький 11 лютого відсвяткував 65-річчя, а заодно провів останній робочий день у міськраді. Відповідно до законодавства, займати цю посаду пан Хмилецький більше не може — через вікове обмеження для чиновників. До речі, й сам Володимир Хомко через два роки матиме 65 років, але обмеження за віком його не стосується — бо посада голови виборна.

Міський голова хоче, аби пан Хмилецький залишився у комунальній галузі міста — уже як радник голови з цих питань та як директор одного з комунальних підприємств міськради. Якого саме — поки не каже. Але запевняє: не йдеться про повернення на посаду директора спецкомбінату, з якої й пішов працювати у міську раду у 2006 році — до речі, після майже 20 років директорування там. «Спецкомбінатом — ритуальною службою» на сьогодні керує Микола Володько, давній друг Володимира Хомка.

З’явилася інформація, що новим заступником голови з комунальних питань може стати екс-заступник голови ОДА Олександр Корнійчук, який у 2006-2010 роках був першим заступником міського голови Острога.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

Якби не вікова вимога закону, Хмилецький не пішов би з посади заступника. Але він буде очолювати одне з комунальних підприємств Рівного і, сподіваюся, буде моїм радником з комунальних питань. Щодо призначення нового заступника, то це питання ще не вирішено.

Щодо Корнійчука, то у мене до нього ставлення хороше, але я ще не робив ніякого подання на нього. Інших кадрових змін не планую, але все може бути. За дев’ять місяців вибори — і це накладає відбиток на деякі мої рішення.

Олексій Хмилецький, екс-заступник міського голови Рівного:

— Я не проти ще попрацювати років 3-5, сидіти точно не буду. Якщо не на комунальне підприємство піду працювати, то в іншу сферу. Посада заступника голови — не з простих. Адже потрібно розбиратися і у будівництві, і в теплоенергетиці, і в енергетиці та газовому господарстві… Я б не хотів, щоб хтось некомпетентний прийшов на цю посаду після мене чи хтось, хто несвідомо погодиться на цю роботу. Але хто прийде — вирішувати міському голові, порадників у цьому не має бути.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також