Посадовиця з Рівненщини продала сільський клуб із укриттям

1272 0

Ми у соцмережах:

Посадовиця з Рівненщини продала сільський клуб із укриттям

Колишній голові сільської ради Вараського району повідомили про підозру в службовій недбалості.

Правоохоронці встановили, що зловмисниця, знаючи про наявність в підвальній частині сільського клубу протирадіаційного укриття, що не підлягає відчуженню, не забезпечила проведення незалежної оцінки приміщення.

Згодом вона винесла на сесію сільської ради проєкт рішення про продаж будівлі, з довільно визначеною ціною, не повідомивши про наявність захисної споруди депутатський корпус.

Відтак приміщення, вартість якого становить 371 100 гривень, було продано разом із протирадіаційним укриттям за 155 261 грн, а це призвело до істотної шкоди державним інтересам в розмірі 215 839 грн.

Слідчі вилучили відповідну документацію, зібрали достатньо доказів протиправної діяльності 52-річної жительки Вараського району й повідомили їй про підозру за частиною 1 статті 367 КК України.

За скоєне підозрюваній згідно із санкцією інкримінованої статті може загрожувати штраф від двох до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, виправні роботи на строк до двох років або обмеження волі на строк до трьох років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на той самий строк.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також