Повернули підлітка, який потрапив у ДТП, до звичного способу життя лікарі у Рівному

957 0

Ми у соцмережах:

Повернули підлітка, який потрапив у ДТП, до звичного способу життя лікарі у Рівному

В ортопедо-травматологічний центр був госпіталізований шістнадцятирічний пацієнт з важкою травмою плечового суглобу та великою рваною раною з дефектом м'яких тканин в ділянці правого колінного суглоба. Травми підліток отримав внаслідок ДТП.

Лікування відбувалося у два етапи, повідомляє Рівненська обласна дитяча лікарня на своїй фейсбук-сторінці.

На першому було проведено консервативне лікування з використанням VAC-системи, яка сприяє формуванню грануляційної тканини, очищенню рани.

На другому етапі було проведено пересадку шкіри на нозі. В якості імпланта використали власну шкіру пацієнта: спеціальним апаратом — дерматомом — взято тонкий шар шкіри на зовнішній ділянці ноги. Після пересадки шкіри на підготовлену ділянку використано VAC-систему, аби прискорити процес загоєння.

Оперативне втручання здійснила команда спеціалістів Рівненської обласної дитячої лікарні, за участі колег з Києва та Рівного:
Ігор Яковець, завідувач ортопедо-травматологічного центру Рівненської обласної дитячої лікарні;
Сергій Бондар, завідувач опікового відділення з пластичною хірургією та відновно-реконструктивною ортопедією РОКЛ;
Артем Корчак, пластичний-хірург з Києва.

Ортопедо-травматологічний центр – це команда професіоналів, які надають спеціалізовану висококваліфіковану медичну допомогу на рівні кращих світових стандартів. Співпраця між медичними закладами допомагає поєднати знання та досвід провідних лікарів задля якнайшвидшого відновлення фізичної активності  пацієнтів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також