Позачергові вибори: у громаді на Рівненщині зареєстрували чотири кандидати на посаду голови

787 0

Ми у соцмережах:

Позачергові вибори: у громаді на Рівненщині зареєстрували чотири кандидати на посаду голови

У Малолюбашанській територіальній виборчій комісії зареєстрували чотирьох кандидатів на посаду очільника громади.

Про це 1 жовтня повідомила Суспільному голова територіальної виборчої комісії Євгенія Гук. Із 64-х громад Рівненщини Малолюбашанська – єдина, де цьогоріч позачергово обиратимуть голову. Причиною цьому стала смерть попереднього керівника.

30 вересня Малолюбашанська територіальна виборча комісія завершила реєстрацію кандидатів на посаду сільського голови. Документи приймали до 24:00. Зранку, 1 жовтня, голова ТВК Євгенія Гук повідомила, що на позачергові вибори на посаду сільського голови громади зареєстрували чотири кандидати.

Світлана Ковальчук, 49-річна жителька Малої Любаші;
Алла Лемешевська, 46-річна жителька Малої Любаші;
Віталій Талащук, 54-річний уродженець с. Мала Любаша, проживає в Костополі;
Ігор Цикун, 33-річний житель с. Мирне Малолюбашанської громади.

- Усі четверо зареєстровані шляхом самовисування, вони вже розпочали виборчу кампанію. В неділю, 3 жовтня, у нас буде засідання, на якому маємо затвердити текст, форму і колір виборчих бюлетенів, створити комісію, яка контролюватиме процес друку. І до 6-го жовтня партії та кандидати мають подати своїх кандидатів у члени дільничної виборчої комісії, по два – від партії і по одному – від кандидата, повідомила Євгенія Гук.

Дільничні виборчі комісії мають сформувати до 15-го жовтня, їх буде 11.

У Малолюбашанській громаді, за інформацією голови ТВК, станом на 13 вересня зареєстровано 5 089 виборців.

У Малолюбашанській територіальній виборчій комісії почали приймати документи від кандидатів на посаду очільника громади з 21 вересня.
У склад Малолюбашанської громади колишнього Костопільського району входять три сільради: Малолюбашанська, Мащанська та Мирненська. У складі загалом 11 сіл: Мала Любаша, Борщівка, Лісопіль, Маща, Глажева, Кам’яна Гора, Новий Берестовець, Мирне, Данчиміст, Моквин, Тихе.
В громаді на 31 жовтня 2021-го року призначили перевибори сільського голови. Попередній очільник Віктор Талащук помер у листопаді 2020-го. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також