Працюють, щоб зменшити кількість автопригод на дорогах

1053 0

Ми у соцмережах:

Працюють, щоб зменшити кількість автопригод на дорогах

Ситуація з аварійністю на автодорогах Рівненщини залишається складною: торік на дорогах Рівненщини зареєстровано понад 2600 дорожньо-транспортних пригод. Це на 13 % більше, ніж у 2018 році. На третину збільшилася кількість ДТП, у результаті яких є постраждалі. На дорогах області загинуло 130 людей.

Про це повідомили представники патрульної поліції Рівненської області під час засідання обласної координаційної ради з питань безпеки дорожнього руху за участю заступників голови ОДА Ігоря Тимошенка та Людмили Шатковської.

 

ДТП відбуваються через перевищення безпечної швидкості, порушення правил маневрування та безперешкодного проїзду, недодержання дистанції, керування транспортним засобом у нетверезому стані. 

Серед причин аварій також називають й недоліки в утриманні доріг та вулиць. Лише з початку цього року сталося 10 таких ДТП, у результаті яких загинуло 4 людини.

Саме тому під час наради Ігор Тимошенко доручив усім причетним службам проаналізувати усі місця та ділянки концентрації дорожньо-транспортних пригод на державних та місцевих автошляхах та вжити необхідних заходів стосовно мінімізації ризиків аварій. Серед них – посилення патрулювання, нанесення розмітки, встановлення дорожніх знаків тощо.

Як повідомили у Службі автомобільних доріг у Рівненській області, торік на дорогах державного значення встановили 6 світлофорів, замінили 400 дорожніх знаків, поновили розмітку на 1300 км.

Пресслужба Рівенської ОДА повідомляє, що  робота продовжиться і цьогоріч, адже регіон бере участь у Всеукраїнській програмі «Підвищення рівня безпеки руху на дорогах Рівненської області». У рамках її реалізації будуть встановлені понад 70 світлофорів, облаштовані металеві огорожі, пішоходні переходи та розмітка з термопласту тощо. Нині оголошено тендер на закупівлі цих послуг.

Працівники Укртрансбезпеки у Рівненській області провели рейдові перевірки перевізників з безпеки дорожнього руху. Лише з початку року відбулося 12 таких заходів. У результаті перевірили понад півтори тисячі транспортних засобів. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також