Правила ввезення алкоголю до найпопулярніших країн серед українських туристів

1233 0

Ми у соцмережах:

Правила ввезення алкоголю до найпопулярніших країн серед українських туристів

Алкогольні напої часто стають подарунками для друзів, колег або партнерів, які проживають за кордоном.

Алкогольні напої часто стають подарунками для друзів, колег або партнерів, які проживають за кордоном. Багато українських дипломатів дарують високопоставленим іноземним громадянам Nemiroff Vodka для презентації українського алкоголю, який, до того ж, популярний у всьому світі. Прості туристи теж перевозять спиртні напої за кордон під час подорожей, але через незнання класифікації виробів, правил декларування, розмірів мит або допустимої загальної ваги, з багатьма продуктами, що вивозяться, доводиться розлучитися якщо не на українській митниці, то після прибуття в країну.

Перевезення спиртного в ручній поклажі

Для будь-яких рідин, що переносяться в ручній поклажі на борт літака, є обмеження - їх обсяг не повинен перевищувати 100 мл. При цьому мається на увазі лише обсяг флакона, але не самої рідини. Загальний об'єм може досягати не більше 1 літра, тобто, пасажир має право пронести в салон 10 флаконів алкоголю по 100 мл. На це правило можна орієнтуватися, якщо ви хочете купити алкоголь як невеликі сувеніри.

Також є виняток із норм провезення алкогольних напоїв у ручній поклажі – пляшка обсягом понад 100 мл допустима, є товар куплений у Duty Free. Вживання спиртного на борту літака регламентується правилами авіакомпанії.

Скільки алкоголю можна ввезти до різних країн?

У різних країнах свої допустимі норми щодо ввезення алкоголю. Щоб краще розуміти, на що приблизно орієнтуватися, ознайомтеся з наступною таблицею:

Країна

Міцні напої (горілка, віскі, коньяк та ін.)

Вино

Пиво

Туреччина

1 літр

2 пляшки

 

Єгипет

1 літр

1 пляшка

 

Кіпр

1 літр

2 літри

16 літрів

Балі

2 літри

2 літри

2 літри

Шрі Ланка

1,5 літри

2 пляшки

 

Євросоюз

1 літр/2 літри (до 70°/22°)

4 літри

16 літрів

 

Якщо ви захочете ввозити в країну міцний алкоголь, наприклад такий, як горілка Немірофф, краще заздалегідь уточнити інформацію про допустиму кількість ввезення спиртного для конкретної держави. Ці норми можуть змінюватися і краще підстрахуватися, щоб не розпрощатися з дорогим алкоголем на митному контролі.

Правила пакування алкоголю

Як правило, авіакомпанії не виставляють певні норми за такими параметрами як вартість горілки або іншого алкоголю, що вивозиться, а також його упаковка. Головне – зберегти пляшку у цілісності. Для цього простежте, щоб скляна тара не торкалася стінок валізи, твердих предметів та інших пляшок. Найкраще просто обернути алкоголь рушником (якщо є можливість). Також варто врахувати, що більшість авіакомпаній забороняють провозити спиртне у дитячому багажі.

Надмірне споживання алкоголю шкодить вашому здоров'ю


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також