Представники команди «Слуга Народу» в Рівному розповіли, як розвиватимуть місто (ВІДЕО)

1008 0

Ми у соцмережах:

Представники команди «Слуга Народу» в Рівному розповіли, як розвиватимуть місто (ВІДЕО)

Активісти команди «Слуга Народу» в Рівному перейшли до завершального етапу роботи над передвиборчою програмою. Документ міститиме чіткі кроки, які втілюватиме команда в новообраній міськраді Рівного. Усі проблемні питання у медичній, комунальній, транспортній, культурній та туристичних сферах окреслили самі рівняни, серед яких проводили опитування.

 - Спочатку ми запитали у людей про те, що їм болить, - розповідає власник ТМ «ІнтерБетон» Юрій Чаборай. - Адже не можна щось робити для людей без людей. Після цього усі проблеми та шляхи їх вирішення обговорили експерти у фокус-групах. Особисто для мене болючим питанням є ведення підприємницької діяльності. Міська влада має зробити зі свого боку все, щоб бізнес розвивався. Бо саме підприємці наповнюють бюджет, сплачуючи податки. Із цих коштів проводяться ремонти доріг і тротуарів, реконструкцію стадіонів, благоустрій парків та інші речі. Маю намір стати кандидатом в депутати, щоб докорінно змінити ставлення влади до бізнесу. Контролюючі органи мають допомагати бізнесу, а не думати про те, як вичавити з нього усі гроші. Другим важливим напрямком діяльності міської влади має стати підтримка бізнесменів та інвесторів, які вкладають кошти у виробництво в Рівному. Дуже важливо, щоб у нашому місті виробляли продукцію, а не займалися перепродажем товарів, які виробили в інших містах України. Коли у Рівному буде розвиватися велике виробництво, то це унеможливить ситуацію, коли під час карантину в бюджеті утворюються великі діри.

Одним із ключових питань, над яким працювала команда «Слуга Народу», була безпека. Кандидати обговорили можливість створення муніципальної поліції, а ще продовження роботи зі збільшення спеціалізованих камер відеоспостереження на вулицях Рівного.

- У нашій команді зібралися експерти з різних сфер, - пояснює директор компанії «PST Україна» Євгеній Савчук. - Це відкриває для нас можливість спрямувати свої зусилля на усі галузі життєдіяльності Рівного. Головним нашим завданням є збільшення комфорту та добробуту рівнян. Оскільки для розвитку міста потрібні фінанси, то головний наш акцент буде спрямований на розвиток великого бізнесу. На нашу думку, рівненська влада має надавати для нього сервісну підтримку, а це означає спрощення в отриманні всіляких дозволів. Підприємець не має місяцями бігати владними кабінетами, збираючи різні сертифікати. Завдання підприємця полягає у втіленні своєї ідеї в готовий продукт.

Директорка турфірми «Олександра» Олександра Коваленко наполягає на необхідності розроблення комплексної програми розвитку для Рівного на 10 років. Стратегія має включати не тільки привабливість у економічному плані, але й в туристичній сфері:

 

- У Рівного є багато можливостей, які, на жаль, ще не були використані. Я уже більше 20 років працюю в туристичній галузі. Скажу, що нашому обласному центру дуже пощастило із місцем розташування. Тому розвиток туристичної галузі у нас призведе до створення додаткових робочих місць та збільшить надходження до бюджету. Якщо туристи приїжджатимуть у місто, то залишатимуть тут свої гроші. Однак у Рівному немає цілісного бачення розвитку туризму на довгий відтинок часу. Ті люди, які говорять, що у місті в туристичному плані нічого не робиться, лукавлять. Але у нас все відбувається хаотично та вибірково.

 

Керівник Агенції із залучення інвестицій Дмитро Янушевський переконує, що в місті майже відсутні вільні земельні ділянки для будівництва заводів та фабрик:

- Особисто у мене були розмови з іноземними компаніями, які просили виділити їм у Рівному вільну земельну ділянку розміром у 3 гектари. Вони хотіли у нас побудувати фабрику. Виявилося, що такої вільної ділянки у міста немає. Якщо говорити про прихід іноземного інвестора, який створить робочі місця, то йому потрібно надати можливості. У нас залишилася єдина земельна ділянка промислового призначення розміром у 5 гектарів на вулиці Млинівській. На цій земельній ділянці місто має якнайшвидше облаштувати індустріальний парк. Потрібно виділити кошти, щоб провести там земляні роботи. Більше нічого не треба. Якщо буде вільна земля, то за два-три роки іноземна компанія облаштує там завод із виробництва продукції.

Рівненський бізнесмен Олексій Яницький наголошує, що потрібно впроваджувати сучасні технології, які спрощують надання послуг людям. В цьому й полягає суть діджіталізації:

- Уже давно Львів та Київ впроваджують «розумні» системи, які спрощують керування містом. Потрібно запроваджувати інтелектуальне освітлення вулиць Рівного у нічний час. Світлофори можна об’єднати у систему управління транспортними потоками, щоб зменшити затори. Міська рада повинна відмовлятися від паперового режиму роботи. З одного боку це покращить комунікацію органів влади, а з іншого - зекономить кошти на закупівлі паперу. На часі запровадження системи прозорий бюджет. Іншими словами, щоб кожен рівнянин у себе на смартфоні міг побачити витрати та доходи міського бюджету.

Усі ці ініціативи будуть відображені в передвиборчій програмі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також