Президент роздав стипендії спортсменам, рівняни – також

975 0

Ми у соцмережах:

рівненський плавець Михайло Романчукзі своєю дружиною

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про призначення стипендій для видатних та молодих і перспективних спортсменів України з олімпійських видів спорту та їх тренерів. Документ з’явився на сайті глави держави учора. У переліку із двох з половиною сотень людей є декілька рівнян.

Суспільне повідомляє, що відзначили досягнення плавця Михайла Романчука. Срібному призеру чемпіонату світу 2019 року з плавання призначено стипендію у розмірі 12 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (один такий мінімум наразі – 2100 гривень).

Відзначили також і тренера Романчука – Петра Нагорного, йому пиплачуватимуть по 6 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

У переліку є і дружина Михайла Романчука – уродженка Хмельниччини Марина Бех-Романчук, її відзначили як срібну призерку чемпіонату світу 2019 року з легкої атлетики.

За третє місце на чемпіонатах світу серед молоді (або у найближчій до дорослих віковій групі) президентську стипендію призначили бронзовому призеру чемпіонату світу 2019 року серед молоді з веслування на байдарках і каное Андрію Шкарнезі, він отримуватиме б прожиткових мінімумів для працездатних осіб. 3 прожиткових мінімуми отримуватиме його тренер Олександр Максимчук.

У списку є і здолбунівчанка, штангістка Марія Тимощук, її прізвище – у категорії перспективних спортсменів України з олімпійських видів спорту, які посіли перше - третє місця на чемпіонатах світу або Європи серед юніорів (юніорок). Марія стала срібною призеркою чемпіонату Європи 2019 року серед юніорок з важкої атлетики і отримуватиме 3 прожиткових мінімуми для працездатних осіб.

У положенні про президентські стипендії вказано, що виплачуються вони упродовж двох років - чемпіонам і призерам Олімпійських ігор, чемпіонам світу та їх тренерам; а протягом одного року – призерам чемпіонатів світу, чемпіонам та призерам чемпіонатів Європи, світу та Європи серед молоді (або у найближчій до дорослих віковій групі) та їх тренерам, спортсменам, які зайняли перше - третє місце на Юнацьких Олімпійських іграх, чемпіонатах світу або Європи серед юніорів (юніорок).

У разі поліпшення чи підтвердження спортивних результатів протягом періоду отримання відповідної стипендії або у разі зниження спортивного результату на чемпіонаті світу чи Європи виплата раніше призначеної стипендії президента України припиняється і призначається на новий строк у розмірі згідно з досягнутим результатом. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також