Президент України про перемовини з Росією: «Нам підходить будь-яке місто в країні, з території якої не летять ракети»

2081 0

Ми у соцмережах:

Президент України про перемовини з Росією: «Нам підходить будь-яке місто в країні, з території якої не летять ракети»

Переговори України і Росії на території Мінська не відбудуться. Цей майданчик вибрав не Мінськ і не Україна. Російська Федерація обстрілює наші землі з території Білорусі, що демонструє факт того, що "брати-білоруси" займають опозиційну сторону.

УНН цитує главу держави:

- Зараз багато новин про можливі переговори України і Росії, які можуть закінчити цю війну і повернути мир всім нам. І в них часто згадують вашу столицю (Мінськ. - Ред.), як майданчик для цих переговорів. Майданчик, який вибирали не ми. І насправді - не ви. А обирало керівництво Російської Федерації. І знову зараз пропозиція зустрітися у вас. Чотири дні тому саме з білоруської території пішли крилаті ракети, літаки, вертольоти, техніка. Били по наших домівках. Били по наших життях. Пішла важка техніка. Якби з вашої території не було агресивних дій - ми могли б говорити в Мінську. Коли ви були нейтральними, ми багато разів зустрічалися в Мінську. Зараз же, ви ще не зробили свій головний вибір. І він попереду. Він може залежати тільки від вас. Саме тому зараз ми говоримо не Мінську, - заявив президент України Володимир Зеленський.

Він додав, що Україна запропонувала російській стороні провести переговори на території Варшави, Братислави, Будапешта, Стамбула, Баку.

- Нам підходить будь-яке інше місто будь-якої країни, звідки не летять ракети. Тільки так переговори можуть бути чесними, - додав він.

Прессекретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков повідомив, що російська делегація прибула до Білорусі на переговори з українцями, готова почати їх у Гомелі. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також