Приватизація державної нерухомості: ФДМУ виставив на онлайн-аукціони три об’єкти в Рівненській області

5293 0

Ми у соцмережах:

Приватизація державної нерухомості: ФДМУ виставив на онлайн-аукціони три об’єкти в Рівненській області

Для держави та органів місцевого самоврядування приватизація — це можливість збільшити надходження до бюджетів і залучити інвестиції. А для підприємців — шанс знайти недороге приміщення для бізнесу. Через е-аукціони «Прозорро.Продажі» ви маєте можливість приватизувати за ринковими цінами унікальну нерухомість, яку виставляє тільки держава або громада.

Регіональне відділення Фонду державного майна України по Рівненській та Житомирській областях виставило на онлайн-аукціони з приватизації три об’єкти нерухомості на Рівненщині.

 
- Один з них — адмінбудівля у с. Морочне Вараського району. Село входить до Зарічненської селищної громади й розташоване за 16 км від районного центру. Тут можна стати власником одноповерхового будинку з підвалом та ґанком площею майже 84 квадратні метри. Наявне пічне опалення та електрика, а от водопостачання і водовідведення, на жаль, немає. Стартова вартість — майже 12,1 тисяч гривень. Пропозиції від потенційних власників прийматимуть до 10 січня, а електронні торги в системі «Прозорро.Продажі» проведуть 11 січня.
 
 
- У цьому ж селі пропонують приватизувати гараж загальною площею майже 62 квадратні метри. Він знаходиться на вулиці Центральна, 111. Будівля гаража цегляна, а покрівля виготовлена з шиферу. Онлайн-аукціон щодо цього лота запланований на 11 січня, заявки прийматимуть до 10 січня. Вартість об’єкта стартує з відмітки 12,3 тисяч гривень.
 
 
- У Рівненському районі, в смт Соснове, що є центром територіальної громади, виставили на державні електронні торги ветеринарну дільницю на вулиці Шкільна, 40. Йдеться про адмінбудівлю з верандою, гараж та два господарські приміщення. Загальна площа — майже 210 квадратних метрів. Об’єкт приватизації підключений до електромережі, технічний стан — задовільний. Стартує вартість лота з 58,6 тисяч гривень. Заявки на участь в онлайн-аукціонах можна подавати до 14 січня, державні електронні торги в системі «Прозорро.Продажі» відбудуться 15 січня.

 

У чому переваги приватизації через «Прозорро.Продажі»?

Кошти, залучені від приватизації комунального чи державного майна, наповнюють бюджети громад та держави. До прикладу, з вересня 2022 року (моменту відновлення аукціонів з приватизації державного майна) ФДМУ вдалося залучити 4,4 млрд грн від продажу об’єктів вартістю до 250 млн грн. Ці кошти в тому числі слугують підтримкою для Сил оборони.
 
Брати участь в онлайн-аукціонах можна як фізичним, так і юридичним особам з будь-якого регіону України. Для цього потрібно зареєструватися на одному з майданчиків, акредитованих в електронній торговій системі «Прозорро.Продажі», та підготувати необхідний пакет документів.
 
За оновленнями на ринку об’єктів приватизації можна стежити у телеграм-каналі ФДМУ, на сторінці ФДМУ у Facebook та на сторінці Прозорро.Продажі у Facebook.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також