Приватний університет хоче стягнути з міськради Рівного понад 11 млн грн

5781 0

Ми у соцмережах:

Анатолій Дем'янчук, ректор та співвласник МЕГУ

Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені Степана Дем’янчука хоче отримати з міського бюджету Рівного 11,27 млн грн за недобудований дитячий садок на вулиці Євгена Коновальця,16.

Недобуд університет викупив у міста у 2007 році за 1,95 млн грн і збирався пристосувати його під навчальний корпус.

Оскільки за майже десять років будівельні роботи МЕГУ так і не розпочав, а у Рівному катастрофічно не вистачає місць у дитячих садках, міська рада у 2016 році через суд розірвала договір купівлі-продажу та повернула дитсадок у комунальну власність.

У листопаді 2017 року МЕГУ надіслав до міськради прохання повернути 1,95 млн грн університету та суму збитків, завданих у зв'язку з розірванням договору, а це понад 9,3 млн грн.

МЕГУ порахував, що у суму збитків входять «виконані будівельні та інші роботи, пов'язані з реконструкцією об'єкту нерухомого майна, враховуючи індекс інфляції з дня укладення договору».

Інфляційні втрати, порахували у виші, складають 7,4 млн грн.

Оскільки міськрада кошти не сплатила, університет подав у січні до суду.

Сьогодні, 26 квітня, у Господарському суді Рівненської області має відбутися підготовче засідання у справі. Суддя – Наталія Політика.

Нагадаємо, що міська рада вже почала виготовляти проектно-кошторисну документацію на добудову дитсадка на вулиці Євгена Коновальця. Планують залучити на будівництво гроші міського та державного бюджетів.

На минулому засіданні Рівненська міськрада виділила також 225 тис. грн на охорону руїн цієї будівлі, аби на території не бігали та не травмувалися діти.

Міжнародний економіко-гуманітарний університет  належить синам засновника МЕГУ Степана Дем'янчука Юрію та Анатолію, лучанці Ірині Дерлюк та киянину і засновнику Національної академії педагогічних наук Василю Мадзігону.


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також