Роман Стасюк: “Землю під ринком “Моріон” треба залишити у власності міста”

1483 0

Ми у соцмережах:

Роман Стасюк: “Землю під ринком “Моріон” треба залишити у власності міста”

Навколо ринку “Моріон” та сусіднього з ним Будинку побуту у Рівному конфлікти ніби припинилися. Проте проблема із землею, яка належить місту, та орендарем, який піднімає плату власникам торгових точок, залишилася. І про це йшлося в статті “РВ” під назвою “Ринок «Моріон» може зникнути з мапи міста. Кому вигідна така «радикальна» розв’язка?», опублікованій на сайті 4 квітня.

Депутат міської ради Роман Стасюк, прізвище якого згадувалося у статті, не погодився з висновками, наведеними автором публікації, вважає їх недостовірними. Журналіст “РВ” зустрівся з Романом Стасюком, щоб отримати його коментар щодо ситуації на “Моріоні”. Тим паче, важливо було почути думку п.Стасюка, адже він є членом депутатської комісії міської ради Рівного, яка працювала над вирішенням питання щодо ринку “Моріон” та Будинку побуту.

Роман Стасюк, депутат міської ради Рівного:

 - Конфлікти навколо ринку “Моріон” та Будинку побуту почалися ще за колишніх власників ринку. На мою думку, ці об'єкти розділяти не можна, як це робить міський голова Рівного Володимир Хомко. За його логікою, виходить замкнуте коло: добігає кінця оренда Будинку побуту - її треба продовжувати, бо земля в оренді в “Моріоні”. Закінчується термін оренди землі - треба продовжувати, бо ж Будинок побуту в “Моріоні”.

Особисто в мене немає ніяких претензій до власників та директора “Моріону”. Не знаю, звідки інформація у ЗМІ про те, що Стасюк хоче купити чи знищити “Моріон”. Це неправда.

Водночас виникає запитання до заступника міського голови п.Васильчука: на скільки зменшилось робочих місць в Будинку побуту і на ринку “Моріон” за останній час? Колись там працювало 500 осіб, а зараз менше 300.

Три роки тому Володимир Хомко виступав на захист людей, які працюють на ринку, а тепер заявляє, що його треба продати. Очевидно, просто хоче збагрити з рук як проблемний об'єкт. Але міський голова — це менеджер, він повинен вміти управляти майном. Разом з депутатами, які представляють інтереси містян, він має приймати рішення в інтересах людей.

 На мою думку, землю, якою користується “Моріон”, та ту, що під Будинком побуту, ні в якому разі продавати не можна — нехай ці ласі для бізнесменів шматки в центрі Рівного залишаються у власності міста.

Треба віддати їх в оренду комунальному підприємству, наприклад, обласному “Управлінню майновим комплексом”. І хай би власники торгових точок підписували договори про оренду напряму з ним. А управління комунальною власністю міста, на балансі якого перебуває Будинок побуту, зможе вплинути на інше комунальне підприємство - обласне, яке виступатиме орендарем, навіть у питанні підняття орендної плати. Тоді як на приватного орендаря, як ми бачимо, повпливати не можемо.

Дарина Гузенкова


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також