Що будують Дем’янчуки біля басейну на Чорновола?

3133 0

Ми у соцмережах:

Що будують Дем’янчуки біля басейну на Чорновола?

Поблизу басейну «Авангард» на вулиці Чорновола у Рівному два роки тому встановили будівельний паркан та вивісили паспорт про зведення трьох багатоповерхових будинків. Офіційно тут за кілька метрів від Басівкутського озера будується Міжнародний економіко-гуманітарний університет, що належить родині Дем’янчуків. Зводять начебто профілакторій та гуртожиток-готель для студентів і викладачів. Проте на ескізі будівлі дуже вже схожі на елітні багатоквартирні будинки.

Басейн на Чорновола МЕГУ викупив на початку 2000-х, а за десять років отримав дозвіл у міської ради і на придбання 1,2 га землі. Нині ділянка поділена на п’ять частин. Під «Авангардом» — 60 соток, під будівництво висоток залишилося 66 соток.

Нещодавно будівельний паркан у кількох місцях пошкодили, тож усім, хто прогулювався поблизу озера, було добре видно виритий котлован, закиданий будівельним сміттям. Зважаючи на те, якими темпами навколо Басового Кута зводять котеджні будинки, заморожене будівництво МЕГУ виглядає дивним.

Будівельний паспорт цього року з об’єкта зник. Як виявилося, неспроста. За інформацією Ігоря Осадчого, який був головним інженером цього будівництва, проектно-кошторисну документацію нині переробляє львівська фірма. Чоловік припускає, що, можливо, будуватимуть на Чорновола щось інше, аніж планували раніше.

Спочатку йшлося про зведення спортивно-оздоровчого комплексу — з профілакторієм, гуртожитком та «апарт-готелем». Заступник головного архітектора міста Василь Мельник зазначає, що МЕГУ не звертався з проханням затвердити будь-які зміни щодо будівництва. Проте все ж вони будуть. Якщо не у розмірі будівель (а за планом мають бути 5-6-поверхові будинки), то у виконавцях робіт.

Головним підрядником раніше виступала фірма «Фіалка» родини бізнесменів Фалко. Проте з минулого року почали говорити, що візьметься за це будівництво колишній обласний депутат та бізнесмен Сергій Качановський, який зводив у Рівному вже кілька багатоповерхівок. В інтерв’ю порталу «Четверта влада» торік він підтвердив, що буде одним з інвесторів будівництва. Додав, що готовий вкласти кошти, бо цікавлять його перші поверхи, де передбачено тренажерні зали.

У МЕГУ говорити про будівництво на Чорновола не хочуть. Перший проректор та син ректора і одного зі співвласників університету Віталій Дем’янчук спершу запевняв, що не знає ні про нових підрядників, ні про інвесторів чи загалом справи на будівництві. Бо начебто цим опікується проректор з господарських питань Валерій Кушнір. Проте коли останній ствердно заявив, що документів на будівництво у нього немає, і порадив звертатися до керівництва, пан Дем’янчук таки погодився прокоментувати, оминаючи відповіді на більш конкретні запитання.

 

Віталій Дем’янчук, перший проректор та один із співвласників університету:

— Ми нічого не змінюємо: будуватимемо спортивно-оздоровчий комплекс, і, я дуже сподіваюся, роботи відновимо вже цього року. МЕГУ багато робить у напрямку реабілітації, тож спочатку йтиметься про відновлення басейну, а потім і про побудову профілакторію. Також передбачено гуртожиток для студентів, викладачів, які не мають житла, та готель. До нас часто приїздять лектори з інших міст, а окрім того, навчається багато студентів-іноземців, які хочуть жити у кращих умовах. Щодо будівництва квартир — це чутки. Наразі ми змінюємо підрядника, бо попередній затягнув роботу, а будувати все за власні кошти університет не може. Яка доля проекту — мене навіть не цікавить. Хто буде підрядником — я не маю інформації. Пошкоджений паркан днями нам довелося ремонтувати своїми силами.

Додамо, що Міжнародний еконо­мі­ко-гуманітарний університет нині належить синам засновника МЕГУ Степана Дем’янчука Юрію та Анатолію, лучанці Ірині Дерлюк та киянину і засновнику Національної академії педагогічних наук Василю Мадзігону.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також