Привілейовані дачники

2618 1

Ми у соцмережах:

Привілейовані дачники

Два роки тому пенсіонери, обурені тим, що перевізник, який возив їх на дачні ділянки, що в селі Нова Українка, відмовив їм у пільговому проїзді, увірвались до міської ради. І це подіяло на чиновників — з того часу 50% від загальної вартості проїзду цьому перевізнику компенсує бюджет Рівного. Натомість тепер почали обурюватись й інші рівняни, ті, які мають заміські будиночки в інших селах — в Городищі, наприклад, чи у дачному масиві «Кам’яногірський».

Чому, питають, їм не надають таких же привілеїв.

Олександр Довжаниця, депутат міської ради:

Не розумію, чому одні люди мають привілеї, а інші — ні. На дачі їздять люди, які мають квартири у Рівному, то ми їм проїзд ще й вполовину компенсуємо. Невже це найбідніші верстви населення, які обов’язково потрібно субсидіювати з міського бюджету?! Такі ж дачі є не тільки в селі Нова Українка, але ще й у Городищі та Кам’яногірську. Однак проїзд туди ніхто не компенсує.

Окрім цього, це маршрутки не міські, а районні. Виходить, що ми дотуємо бюджет Рівненського району, який не настільки вже й бідний. У той же час ми не можемо дати нормальну компенсацію нашим рівненським перевізникам, щоб вони не з’їжджали раніше з маршруту. Ні для кого не секрет, що багато маршрутів у Рівному є збитковими. Краще було б їм дати.

Віталій Миронюк, начальник управління транспорту і зв’язку міста:

Розрахунок перевізника, який возить дачників у Новоукраїнку, був більш ніж на 600 тисяч гривень. Однак в міському бюджеті передбачено 400 тисяч.

Олег Карпяк, голова бюджетної комісії:

— Інші дачники звернення до міської ради чомусь не направляли. Не бачу в цьому нічого поганого. Пенсіонери за рахунок тих дачних ділянок і виживають у наш нелегкий час.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також