Написали у Рівному книгу про людину, в якій живе жінка і чоловік

1323 0

Ми у соцмережах:

Написали у Рівному книгу про людину, в якій живе жінка і чоловік

Рівнянка Ірина Баковецька — не лише письменниця, а й етно-рок-виконавиця, композиторка, учасниця військово-історичних реконструкцій. Днями авторка презентувала свою книгу «Пластилін» — детектив про інтерсексуальну людину.

Ірина БаковецькаАвторка розповіла, що ще студенткою почула історію від мами, що у рідному селі народилася дівчинка, яку охрестили жіночим ім’ям, втім, через певний час виявилося, що у дитини ознаки обох статей. Ірина зацікавилася цим випадком: почала читати книги, спілкуватися з психологами і гінекологами, інтерсекс-людьми і дізналася, що бувають випадки, коли інтерсексуальна людина, яка живе, наприклад, у тілі чоловіка, може на певний час «відключатися» і поводитися як жінка. Така ситуація і лягла в основу книги «Пластилін».

Головний герой роману — журналіст на прізвисько Кекс — береться за розслідування вбивства одинадцятьох своїх колег, заразом поринаючи в глибини власної душі й ув’язаючи в пластиліновій масі людської буденності. Що за істота наважилася скоїти це жахіття, яким міг би бути мотив? Головною підозрюваною в справі стає жінка, але чи все так просто? Чим далі заходить розслідування, тим більше для читача відкривається світ головного персонажа з його спостереженнями та внутрішніми переживаннями.

Авторка пояснила, чому саме така назва книги:

— Це річ, з якої ліпиться все, що завгодно, але яку дуже важко змити. Як ярлики в суспільстві.

Дарина  ШЕВЧУК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також