Про парк згадали, бо директором буде Хмилецький

2813 0

Ми у соцмережах:

Про парк згадали, бо директором буде Хмилецький

Рівненська міська рада, яка досі ігнорувала прохання про фінансування хоча б нагальних потреб парку ім.Шевченка, раптом перейнялася його проблемами. Виявилось, що причина — у зміні керівника. Стало відомо, що нинішнього директора Андрія Черепанова замінить 65-річний Олексій Хмилецький, який змушений був піти з посади заступника міського голови через вік.

Міський голова Володимир Хомко розповів, що допомагатиме своєму колишньому заступнику на новій посаді:

Олексій Хмилецький— Якби не його вік, то Олексій Хмилецький зі мною працював би до завершення каденції. Але з огляду на те, що законодавство не дозволяє цього, то запропонував йому очолити об’єднання парків. У нього є відповідний практичний досвід. Докупимо достатньо техніки необхідної. Думаю, що рівняни відчують, що в парках і скверах буде набагато більше порядку, ніж досі.

Депутати міської ради вже пообіцяли виділити гроші з бюджету на ремонт вхідної арки та подумати про ремонт фонтана «Дюймовочка».

Про те, що вхід у парк ім.Шевченка з боку вулиці Чорновола потребує термінового ремонту, бо «може звалитись пішоходам на голову», ще торік розповідав директор Андрій Черепанов, благаючи депутатів виділити фінансування. Та марно. Днями про це знову говорили під час засідання бюджетної депутатської комісії, і реакція вже була іншою. Лаконічно доповідав з цього питання Тарас Максименко, начальник управління культури і туризму:

Проектно-кошторисна документація уже давно виготовлена. Арка входу — аварійна, у неї є відхилення від осі на кілька сантиметрів. Її руйнування відбувається через дощі. Адже об’єкт знаходиться на вулиці Чорновола у низині біля дощового колектора.

Не обійшли увагою депутати й зруйнований фонтан, який в документах має назву «Мізиночка на купаві», а рівняни його називають «Дюймовочка». Комунальникам навіть довелося спиляти пелюстки з цієї скульптури, яка в дуже плачевному стані.

Оскільки одна пелюстка важить більше 100 кілограмів, то могла трапитись біда, — пояснює Тарас Максименко. — Якби якась дитина травмувалася, то директор парку поніс би кримінальну відповідальність. Зараз усе знаходиться на складі. Потрібно розробити проектно-кошторисну документацію. Тоді стане ясно, в яку суму обійдеться відновлення фонтана.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також