Про що попереджають керівників ринку на Замковій?

4145 0

Ми у соцмережах:

Про що попереджають керівників ринку на Замковій?

Тривожним видався ранок 12 березня для сім’ї контролера речового ринку Рівного Віталія Заїки. Невідомий прив’язав до огорожі його подвір’я на вулиці Спартака пластикову пляшку, всередині якої була вибухівка. Саморобний вибуховий пристрій детонував о 04.15, і уламки кованого паркану розлетілись по двору, завдавши шкоди лише припаркованому автомобілю «Subaru». Вибух розбудив власника будинку, який і викликав поліцейських.

Усе було зроблено так, щоб не вбити, а лише налякати господаря. Тож слідчі пов’язують інцидент із особливостями його професійної діяльності. Адже контролер — це неформальний керівник базару.

Причому, це уже не вперше за допомогою вибухів намагаються передати попередження адміністрації речового ринку. У жовтні минулого року злочинці кинули гранату в двір бізнесмена Володимира Рабінюка, який є одним із співвласників ринку.

Чи пов’язані ці «попередження» з планами власників ринку демонтувати його? Процес ліквідації ринку, до речі, уже розпочато — частину кіосків торговців знесено, а збоку базару на Замковій вже встановили інформаційний офіс компанії «Стоград», яка й буде забудовувати цю територію.

Світлана Карачун, речниця поліції Рівненщини:

Слідчі вилучили полімерну ємність на експертизу. Приблизно через місяць буде зрозуміло, яку саме вибухову речовину використали злочинці. За цим фактом порушено кримінальне провадження за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Винним загрожуватиме покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 7 років.

Володимир Рабінюк, директор ПАТ «Речовий ринок»:

Контролер у нас стежить за торгівлею. Тобто йдеться про своєчасну сплату орендної плати базарниками, перевірку договорів підприємців, свідоцтв, які дозволяють, здійснювати підприємницьку діяльність, та ін. Перед скоєнням цих злочинів нам взагалі ніхто не погрожував. Сподіваюся, що правоохоронці знайдуть винних. Знаю точно, що це не продавці з ринку. Адже вони з розумінням ставляться до наших планів зробити торгівлю цивілізованою, побудувати тут великий торговий центр і кілька житлових будинків.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також