Продають, уцінюють, а покупця на приміщення колишньої поліклініки в Здолбунові нема

2092 0

Ми у соцмережах:

Продають, уцінюють, а покупця на приміщення колишньої поліклініки в Здолбунові нема

Двоповерхову будівлю колишньої залізничної поліклініки, що неподалік вокзалу в Здолбунові, місцева районна рада уже кілька місяців намагається продати. Проте знайти охочого викупити понад півтисячі метрів квадратних та чималу ділянку під ними немає.

Продає майно на вулиці Гончара, 25 у Здолбунові Здолбунівська райрада на онлайн-аукціоні Prozorro Sale. Двоповерхову будівлю поліклініки площею 563 кв. м, котельню, гараж, а ще майже 20 соток землі оцінили в 1,7 млн грн.

21 лютого має відбутися аукціон. Хоча у тому, що покупець знайдеться, є сумніви. Це вже четверта спроба продати поліклініку: на перший та третій аукціони ніхто не подався, а від другого, коли відповідно до чинного законодавства непроданий майновий комплекс уцінили до 842 тис. грн, районна рада сама відмовилася, аби не віддавати приміщення за півціни.

— Коли відбулося роздержавлення залізничних медзакладів, здолбунівська поліклініка перейшла у власність районної ради, а балансоутримувачем був визначений центр ПМСД, — розповідає заступник голови Здолбунівської районної ради Олександр Бухало. — Проте приміщення центру не потрібне. Та й будівля у незадовільному стані, ще до передачі у нашу власність вона багато років простоювала. Навіть електропроводки там вже немає. Тому майже одразу ми вирішили, що це майно потрібно продати. Оціночна вартість майнового комплексу — 1,7 млн грн, проте якщо аукціон не відбудеться, суму буде знижено знову до 800 тис. грн. За такі копійки не хотілося б продавати. Тому вирішили зробити онлайн-опитування, що думає громада району: чи продавати за 800 тис., якщо на цей аукціон не знайдеться покупець, чи зачекати, поки сформується ОТГ — і передати майно їй.

Поліклініка у Здолбунові — не єдине приміщення соціальної сфери, яке безуспішно на Рівненщині намагаються продати. Наприклад, регіональне відділення Фонду держмайна не може продати недобудовану будівлю школи у Ремчицях та колишню базу відпочинку в Чуделі Сарненського району. Вартість майна у цих селах оцінили в 1,8 млн грн.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також