- Прокуратура прийшла, коли ми відмовились продати базу за безцінь, - власник «Сен-Тропе»

19100 0

Ми у соцмережах:

- Прокуратура прийшла, коли ми відмовились продати базу за безцінь, - власник «Сен-Тропе»

Відпочинкова база «Сен-Тропе», яка знаходиться неподалік Олександрії, функціонує уже багато років. Особливо популярним це місце зробила його доступність. Однак з популярністю з’явилися й проблеми. Хоч база функціонує уже багато років, проте лише зараз вона зацікавила прокуратуру, яка тепер вимагає через суд знести це місце відпочинку. Але у «Сен-Тропе» не здивовані таким перебігом подій. Адже проблеми з правоохоронцями у них почалися після того, як власник бази Андрій Ботвінчук відмовився її продати.

 Андрій Ботвінчук, власник бази «Сен-Тропе»:

- Ця історія тягнеться вже доволі давно. Так сталося, що у нас у власності ресторан, а озеро перебуває в оренді. Коли росіяни окупували Крим, то тодішня влада району звернулася до всіх, хто має в оренді озера, щоб організувати біля них відпочинкові зони. Адже людям буде потрібно десь відпочивати. З того моменту в нас почався активний розвиток. Біля ресторану були встановлені альтанки, які кожен бажаючий може взяти в оренду для відпочинку. Нами були приведені до ладу місце для купання та чагарники, що росли поруч. Були висаджені нові дерева. Іншими словами, робилося все для відпочинку людей. І так потроху ми здобули популярність не лише у мешканців Рівненщини, а й інших областей. До нас почали приїжджати відпочивати багато людей. Але з популярністю прийшли й проблеми. Коли місце відпочинку стало відоме, то до мене приїхали певні люди, які запропонували його продати. Оскільки придбати вони хотіли базу буквально за копійки, то їм було відмовлено. На це вони сказали, якщо базу продавати не хочуть по-доброму, то ми вам допоможемо. Так у 2016 році прокуратурою зненацька було відкрите кримінальне провадження. По факту незаконного будівництва. Коли були надані усі документи, що це законна приватна власність, то у прокурорів більше не було до нас претензій.

Ми думали, що усе вже минуло. Однак через сім років знову почалися нападки. Цікаво, що за карантинний час база ще більше покращилася. Можливо це й стало причиною нової цікавості до нас. Адже правоохоронці шукають банальні приводи, щоб до нас вчепитися.

Що стосується газової труби, то прокуратура стверджує, що можливо вона йде біля бази. Але насправді ніхто не може сказати чітко, де вона знаходиться. Відповідно до одних документів, газова труба йде біля бази. Відповідно до інших документів, труба узагалі не знаходиться на нашій земельній ділянці. До цього часу газова служба не надала документів, де ця труба точно знаходиться. Однак це не завадило прокуратурі звернутися до суду.

Що стосується озера, то дійсно три останні роки ми його офіційно не зариблювали. Але це робилося окремим колективом рибалок за власний кошт. У нас є відео, яке це підтверджує. Потрібно розуміти, що у нас йде не промисловий вилов риби з озера. Тобто люди ловлять рибу на вудки. Зараз риби у нас вистачає.

Прокуратуру найбільше цікавили наші альтанки. Однак вони не є капітальними спорудами, бо ніяких фундаментів не мають. Але прокуратура замовила експертизу. До нас прийшов від них експерт із звичайною рулеткою, який написав, що наші альтанки - це капітальні споруди. Але цей експерт не проводив справжнє дослідження. Якби він його зробив, то б не виявив жодного фундаменту під нашими альтанками. Оскільки суд взяв до уваги цей висновок експерта, то й ми отримали таке рішення. Однак можете не сумніватися, що воно буде оскаржене в апеляції.

Взагалі, щоб ви зрозуміли, нам уже не раз пропонували вирішити усі ці проблеми за певну винагороду. Говорили, щоб ми подякували, кому треба, тоді все це завершиться. Адже усі розуміють, що наша відпочинкова база зроблена для людей, а усі претензії до нас не мають під собою ніякого логічного підґрунтя. Тому й розлетяться у судах.

Сергій Марчевский, адміністратор бази «Сен-Тропе»:

 

- Наразі база не функціонує, бо зараз зима. На озері можна побачити лише рибаків. Однак до карантину в літню пору за добу в нас відпочивало дуже багато людей.

Взагалі у нас були великі плани розвитку. Особливо це стосувалося дитячого відпочинку. Хотіли зробити так, щоб люди приїздили відпочивати до нас сім'ями. У планах було зробити велику дитячу кімнату з аніматорами. До речі, вона мала бути зроблена з тих альтанок, які хоче знести прокуратура. Хотіли запустити невеликий паром, який би катав дітей по озеру. Планували облаштувати майданчик для поні та багато іншого. Тобто мав діяти цілий контактний зоопарк. Однак через ці суди в нас просто зв'язані руки.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також