Прокурор побив міліціонера

2872 0

Ми у соцмережах:

Прокурор побив міліціонера

Ця пригода сталася минулої суботи: міліціонер отримав травму в... кабінеті прокуратури Рівенської області. Працівники цієї правоохоронної структури вранці почули такий звук, ніби хтось в одному з кабінетів трощив меблі, тієї миті навіть подумали, що це хтось вбиває їхнього колегу. Проте вони помились, це саме їхній колега — прокурор, у минулому працівник Державтоінспекції, так вдарив підполковника міліції, що той впав на підлогу, причому разом із стільцем. Схоже, міліціонер в боргу також не залишився...

Зараз начальник відділення з розслідування дорожньо-транспортних пригод обласного управління міліції Сергій Захожий вже шосту добу із закритою черепно-мозковою травмою, струсом головного мозку та синцями перебуває у міській лікарні. Про своє побиття у кабінеті прокурора він розповідає так: — 27 квітня у слідчий відділ УМВС надійшла вимога, щоб о дев’ятій ранку наступного дня я з’явився до обласної прокуратури для пояснень з приводу порушення кримінальної справи за фактом однієї ДТП... Коли я зайшов у кабінет, привітався та сів на стілець, п. Мазур повідомив, чому мене викликав і наказав писати пояснення. Я ж побажав, щоб він сам з моїх слів надрукував пояснення на комп’ютері. Фактично з цього все й почалося. Прокурор почав брутально лаятися. На моє наступне прохання — пояснити, про яку саме дорожньо-транспортну пригоду йдеться — чергові матюки. Зрештою, Володимир Мазур підскочив до мене і почав горланити; «Встать, б..., я сказав!». А далі — схопив мене за куртку, ривком підняв зі стільця, почав шарпати в різні боки. Я йому «заспокойся», а у відповідь — удари в голову, в ділянку нирок. Спробував схопити його за руки та він збив мене з ніг, почав копати ногами. Далі знову ривком підняв і почав душити. На той час у дверях з’явилися працівники прокуратури, вони зуміли відтягти Володимира Мазура від мене... У міськвідділі міліції я написав заяву, в наркодиспансері пройшов огляд, що був тверезий. Сергій Захожий не знає, а можливо, і не хоче говорити про те, чому все ж таки зазнав брутальної лайки і побоїв від прокурора. «Та причина тому проста, — припустив один з поінформованих правоохоронців. — Щоб прокурори надмірно не прискіпувалися під час перевірки законності того чи іншого рішення слідчих УМВС, ті зазвичай тішать їх невеличкими презентами, як-от одна-дві пачки паперу чи з десяток літрів бензину. Захожий, вірогідно, не захотів наслідувати такому звичаю, ось прокурор, який вже давно відомий своєю брутальністю, на ньому й зірвався». Тим часом, близько восьмої вечора того ж 28 квітня у лікарню із скаргами на біль у животі звернувся і прокурор Володимир Мазур. Про це лікар повідомив міліції майже опівночі. Після надання меддопомоги прокурора відпустили додому.

Коментар Світлана Сирота, прес-секретар прокурора Рівенської області: — Про інцидент між Сергієм Захожим та Володимиром Мазуром нам стало відомо із міліції. За цим фактом зараз проводиться службова перевірка. Після її закінчення ми неодмінно розповімо рівнянам, що сталося в кабінеті прокурора.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також