Пропонують Держзв’язку в Рівному іншу землю для багатоповерхівки

806 0

Ми у соцмережах:

Дмитро Котляров

Державна служба спецзв’язку почала у Рівному підготовку до зведення двох багатоповерхівок, в яких мають отримати житло їхні службовці. Однак міські чиновники вважають, що мешканці одного з будинків матимуть проблеми — бо будується у промисловій зоні. Тому натомість пропонують іншу земельну ділянку — в районі луцького кільця.

Дмитро Котляров, міський депутат:

— До управління містобудування та архітектури за містобудівними умовами і обмеженнями звернулися представники військової організації. Вони й були власниками двох земельних ділянок в Рівному на вулицях Білій та Олени Теліги. На останній земельній ділянці уже активно тривають роботи для початку будівництва. Будинок там знаходитиметься поблизу іншої житлової забудови.

Але з другою ділянкою не все так просто. Адже частина земельної ділянки у 1,59 гектара на вулиці Білій знаходиться в охоронних зонах підприємств другого та третього класу шкідливості. Будувати там стало можливо лише через недосконалість генерального плану Рівного. Більше того, ці земельні ділянки не належать до комунальної власності міста, ними розпоряджається держава. За розпорядженням голови Рівненської ОДА уже було змінено цільове призначення земельної ділянки, що легалізувало там будівництво. Хоч забудувати цю земельну ділянку непросто через її форму та місце розташування.

Разом із тим, мешканці майбутнього будинку через охоронну зону підприємств матимуть низку проблем, включаючи транспортну.

Є два виходи, щоб уникнути майбутніх проблем. Перший — це розробка ДПТ на цю територію. Другий — це обмін земельними ділянками. Замість ділянки на вулиці Білій місто запропонувало іншу — на вулиці Соборній, 450. Там можна легко будуватися і забезпечувати військовиків житлом. Однак на все це — воля власників земельної ділянки.

Наразі позицію територіального вузла урядового зв’язку Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України з’ясувати не вдалося. Адже вони не йдуть на контакт та уже отримали усі необхідні документи для початку будівництва.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також