Рівне судитиметься, щоб виселити громади УПЦ (МП) з двох приміщень

619 0

Ми у соцмережах:

Рівне судитиметься, щоб виселити громади УПЦ (МП) з двох приміщень

Міська рада судитиметься з релігійними громадами УПЦ, щоб виселити їх з двох приміщень у центрі Рівного — будівлі єпархії на вулиці Любомирського та з храму на вул. Шевченка, який є одним з найстаріших у місті.

Олеся Смоловик, керує управлінням комунальним майном міста:

— Йдеться про три об’єкти: на вул. Дубенській, 46; вул. Казимира Любомирського, 3 та вул. Шевченка, 113 у Рівному. За вказаними адресами є користувачі, які належали до УПЦ. Під час підготовки досудового регулювання цього питання релігійна громада на Дубенській перейшла до ПЦУ. Щодо будівлі на Казимира Любомирського, то справа уже перебуває в суді, розгляд призначено на вересень. А на вул.Шевченка ще здійснюється досудова підготовка. Як тільки будуть готові документи, доказова база, ми одразу звернемося до суду.

По будівлі на Любомирського передував ще один судовий процес — на цей об’єкт було накладено арешт міським судом. Накладено безпідставно, і ми його знімаємо, бо це також блокує внесення в Реєстр речових прав права власності за цим об’єктом. Бо суд стосувався винятково користувачів, які на той момент ним користувалися — а це була фірма Короткова.

Проводимо підготовчі дії. Бо виселення користувачів — тільки за рішенням суду.

Олена РАКС.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також