Протестують проти приєднання Зарічненщини до Вараша, бо це буде вкрай незручно для людей

2243 0

Ми у соцмережах:

Протестують проти приєднання Зарічненщини до Вараша, бо це буде вкрай незручно для людей

Локницька об’єднана територіальна громада, що на Зарічненщині висловила стурбованість щодо зміни адміністративно-територіального устрою Рівненської області. Внаслідок реформи, на Рівненщині планують залишити чотири райони.

Зокрема, Зарічненський приєднають до Володимирецького, центром якого буде місто Вараш.

- Зважаючи на численні звернення жителів нашої громади, які висловили негативне ставлення до появи Вараського району у складі Володимирецького та Зарічненського районів, звертаємося з вимогою переглянути проект реформування районного рівня адміністративно-територіального устрою Рівненської області та віднести Зарічненський район до Дубровицького або Сарненського районів, йдеться у зверненні депутатів громади до обласної влади, яке опублікували Рівненські новини.

- Так як у запропонованій обласною адміністрацією пропозиції враховано тільки кількісний показник чисельності населення, а в даному випадку мають враховуватися перш за все рівень та доступність надання послуг, організаційна спроможність районних органів влади надавати населенню закріплені за ними законодавством адміністративні послуги належної якості, шляхове сполучення, інфраструктурна потужність адміністративного центру та інші критерії. Адже в новоутворених районах, де будуть певні ОТГ, мають бути сконцентровані підрозділи ДСНС, поліції, суди, екстренна медицина, вторинний рівень медицини, Держпродспоживслужба, податкова, пенсійний та інші служби. Для того щоб вони були доступні для громадян, відстань до цих центрів не має перевищувати 60 км, хоча для жителів Зарічненського району це не виконуваний показник. Тому, що відстань від найвіддаленішого села нашої громади до м.Вараш становить 170 км, лісом по бездоріжжю 70 км. Відстань до м.Дубровиця – 60 км., м. Сарни – 90 км. по асфальтованій автомобільній дорозі. Тож, на нашу думку, набагато доцільніше приєднати Дубровицький район до цього формату з центром у м. Дубровиця або наш Зарічненський район до Сарненського району. Так як автомобільне сполучення з м.Дубровиця та м. Сарни досить сприятливе, щоденно із кожного села нашої громади в напрямку цих міст слідує по декілька маршрутних автобусів, проте до м.Вараш жодного прямого автобусного сполучення немає, – додають депутати. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також