Психлікарні втратять наглядача

2670 0

Ми у соцмережах:

Психлікарні втратять наглядача

Облрада збирається ліквідувати Рівненське обласне територіальне медичне об’єднання «Психіатрія, Наркологія» - надбудову над усіма психіатричними та наркологічними закладами області.

Через нього протягом майже 20 років проходили усі кошти, виділені на утримання таких медзакладів і, як розповідають, декому з новообраних керівників ця схема розподілу бюджетних грошей не до вподоби. Як і обласному управлінню охорони здоров’я, яке й подало проект рішення про ліквідацію до обласної ради.

До територіального медичного об’єднання «Психіатрія, Наркологія», яке створили ще у 1999 році, сьогодні входять три заклади: обласний центр психічного здоров’я населення та психлікарні в Острозі й Орлівці Сарненського району. Керував об’єднанням до березня Павло Маєвський, головний лікар Острозької психіатричної лікарні.

 Юрій Осіпчук, начальник обласного управління:

- Відкривали об’єднання, коли уся бухгалтерія була паперовою і представникам психіатричних закладів з районів доводилося часто їздити до Рівного. Аби зменшити паперову волокиту, об’єднання «Психіатрія. Наркологія» мало єдину бухгалтерію для всіх закладів галузі. А оскільки нині можливий електронний документообіг, ця функція об’єднання застаріла.

Також структура мала відповідати за методологічну роботу, але вона не виконувалася. Тому аби об’єднання не тягнуло додаткових фінансових витрат, ми вирішили його ліквідувати.

Дочекалися, поки закінчиться контракт із керівником, аби не ображати людину. Хоча для нього ця посада була лише додатковим навантаженням і отримував він за це невелику доплату. Ми ще подаватимемо проект про ліквідацію також ж об’єднання у фтизіатрії.

 Павло Маєвський, головний лікар Острозької обласної психіатричної лікарні:

- Було зручно мати спільний бюджет: за потреби можна було «позичити» кошти одному закладу в іншого, а потім повернути. Це фінансово допомагало. Але заклади отримали більшу автономію і, відверто, мусять вчитися ходити самостійно, тому ліквідація об’єднання – логічний процес.

 Олександр Данильчук, голова Рівненської обласної ради:

- Перед тим, як ухвалювати рішення, зберу лікарів закладів. Прислухаюся до їхньої думки, потрібне чи ні таке об’єднання.

Алла САДОВНИК.   


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також