«Пульсар»: боротьба за виживання

1870 0

Ми у соцмережах:

«Пульсар»: боротьба за виживання

Сумно якось стало дивитися на нинішній «Пульсар». Ніби й гравці ті ж самі, і глядачі підтримують, як завжди, несамовито, а гра у команди десь зникла. Була-була та гра, радувала око, і раптом хоп, і десь її не стало. Чи то влітку наша команда недотренувалася, чи то новачки внесли в її роками сформований моноліт якусь деструктивність, чи ще щось (про від’їзд Ліщука краще не згадувати), але тієї знаної команди «Пульсар», яка протягом трьох років наводила страх на усю суперлігу, вже немає. Є ж натомість колектив, що веде боротьбу за виживання, з чим миритися дуже болісно.

«Пульсар» — МБК «Миколаїв»
85:82 (18:23, 27:16, 19:16, 21:27)
66:93 (12:24, 15:23, 25:19, 14:27)
Рівне, 31 січня-1 лютого, спорткомплекс ДЮСШ №4, 800 глядачів.
«Пульсар»: Шемосюк (6,0), Скиданов (17,22), Ковалевський (8,12), Дубнюк (14,12), Колот (5,2), Костко (13,4), Герасимчук (11,9), Рябцев (3,0), Бартош (8,3), Чура (-,2), Захожий (-,0).
«Миколаїв»: Раєвський (25+8 а/п; 19), Подорваний (8,29), Онуфрієв (19,10), Гілевич (2,11), Чаусов (12+13 підборів; 4), Бойко (2,10), Полях (12,3), Горобець (0,-), Срібний (0,2), Ревзін (2,3).

Сумно якось стало дивитися на нинішній «Пульсар». Ніби й гравці ті ж самі, і глядачі підтримують, як завжди, несамовито, а гра у команди десь зникла. Була-була та гра, радувала око, і раптом хоп, і десь її не стало. Чи то влітку наша команда недотренувалася, чи то новачки внесли в її роками сформований моноліт якусь деструктивність, чи ще щось (про від’їзд Ліщука краще не згадувати), але тієї знаної команди «Пульсар», яка протягом трьох років наводила страх на усю суперлігу, вже немає. Є ж натомість колектив, що веде боротьбу за виживання, з чим миритися дуже болісно. Звітні ігри з далеко не найблагополучнішим клубом суперліги «Миколаїв», незважаючи на загалом задовільний результат (виграш у суботу, поразка у неділю), залишили більше гіркоти, ніж радості. У суботу загалом точилася рівна боротьба, обидві команди часто помилялися. «Пульсар» зміг розвинути більш як десятиочкову перевагу в рахунку, але втримати її нашій команді не вдалося. Завершення матчу проходило на так званих гойдалках, тобто клуби по черзі виходили вперед. Та на нашу радість, на останніх секундах нерви у рівнян виявилися міцнішими, та й Фортуна була прихильною саме до «Пульсара», таким чином підопічні Сергія Шемосюка здобули першу в 2004 році перемогу. Після суботнього доволі цікавого поєдинку вболівальники на щось подібне розраховували і в повторній грі, але вона принесла лише розчарування. «Пульсар» нагадував радянське військо зразка 41-го, яке тріщало по швах під натиском дисциплінованого, добре психологічно налаштованого суперника. Гості з посмішкою на обличчі влучали кидок за кидком, доволі швидко досягши двадцятиочкової переваги, таким чином, вже у середині гри стало зрозуміло, що «кіна не буде». Фінальна сирена, як здалося, викликала радість не лише у миколаївців, які заслужено виграли, але й у рівнян, які дочекалися закінчення мук. І якщо раніше «пульсарівці» подібні невдачі переживали досить боляче, залишаючи зал з набундюченими обличчями, то цього разу на обличчях багатьох наших гравців сяяли посмішки. «Часи змінюються, і ми змінюємося разом з ними», як казали давні римляни. У чотирьох стартових іграх другого кола з цілком посильними суперниками, причому на своєму майданчику, «Пульсар» здобув лише один виграш. Що ж далі? Звичайно, говорити про безнадійне турнірне становище рівнян ще не час, але не варто забувати, що й втрачено вже немало. Навіть у разі стовідсоткового успіху в домашніх іграх з львів’янами, сумчанами та білоцерківцями (а перші два колективи приблизно одного рівня з «Миколаєвом»), а також при перемозі у Дніпропетровську чи Вознесенську (хоча говорити про виїзні успіхи дуже важко), нам «світить» максимум сім перемог. А що таке сім перемог? Після першого кола вони нам забезпечили лише передостаннє місце. Це я до того, що шансів у рівнян «втекти» з передостаннього місця (про вихід до плей-офф поки що і мова не йде), не так вже й багато, а при такому ставленні до гри, яке було продемонстроване у неділю, їх взагалі через два-три тури може не залишитися.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також