П’ять нових виробництв - на Рівненщині будують потужний харчопереробний комплекс

6658 0

Ми у соцмережах:

П’ять нових виробництв - на Рівненщині будують потужний харчопереробний комплекс

На території колишнього цегельного заводу у Рівному розгорнулося масштабне будівництво. Загальна площа – 6,5 гектара. Невдовзі тут з’явиться п’ять нових виробництв: із фасування круп, виготовлення чаїв, спецій, макаронів та безглютенових солодощів. Інвестори розглядали можливість такого будівництва у різних областях України, однак у результаті обрали саме наш регіон.

Будівництво стрімко розвивається – розпочали у 2021 році, вісім місяців тривав демонтаж старих конструкцій, а вже за рік тут з’явилися нові просторі приміщення. Сьогодні продовжується внутрішнє оздоблення, проводять благоустрій території та вже розпочалися пусконалагоджувальні роботи.

Попри повномасштабне вторгнення, плани в інвесторів залишалися незмінними – продовжувати роботи,  ділиться Олена Ярощук. На сьогодні інвестиції лише у будматеріали склали понад 75 млн гривень.

-  Війна стримала лише процес закупівлі будматеріалів. Ми налаштовані на перемогу і вже на осінь плануємо запустити першу чергу виробництв. Наші потужності будуть відповідати європейським стандартам. Працюватимемо як з національними, так і торговими мережами з-за кордону. У більшості ми спрямовані на експорт. Тому все відбувається чітко за погодженням міжнародних аудиторів, - розповідає пані Олена.

Більшість обладнання – українського виробництва. Проєктант також вітчизняний. Наразі тут працює декілька десятків робітників, переважно переселенці. У майбутньому буде створено понад 800 робочих місць. У майбутньому також планують налагодити переробку риби та молока.

У проєкті передбачені сучасні засоби протипожежної безпеки та мікроклімату, а також унікальне очищувальне обладнання.

Подбали і про енергоефективність - встановили теплові насоси, а задля екстрених ситуацій приготували потужні генератори.

Будівництво таких масштабних проєктів під час війни – це справжня економічна зброя. Бізнес також скористався "плечем" підтримки від держави - двома видами вітчизняних програм. Це «Доступні кредити 5-7-9%» та грант для переробних підприємств. Загалом вдалося залучити майже 44 млн гривень з державного бюджету. У майбутньому цей інвестиційний проєкт може стати одним із найбільших виробництв у галузі харчопереробки на території Рівненщини,  - підсумував Ігор Тимошенко, заступник голови ОДА, який разом з директоркою департаменту агропромислового розвитку Рівненської облдержадміністрації Надією Переходько відвідали місце майбутнього виробництва.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також