П`ятий день народження зустрічає у російській в`язниці

2124 1

Ми у соцмережах:

П`ятий день народження зустрічає у російській в`язниці

Український громадський діяч, УНСОвець Микола Карпюк, який перебуває у російській в’язниці, відзначає сьогодні 54-й день народження. Дружина політв'язня - Олена привітала сьогодні свого чоловіка з днем народження у Фейбуці.

Українців Миколу Карпюка та Станіслава Клиха у Росії назвали винними у смерті та пораненні кількох десятків російських солдатів під час Чеченської війни. Їх засудили на 22 з половиною і 20 років. Українці обвинувачення відкидають та наголошують, що участі у бойових діях не брали.

- П'ятий День народження в кацапських катівнях ((((( П'ятий рік я не можу тебе побачити, обійняти, поцілувати...привітати. А так хочеться провести цей день разом - ти, я, Тарасик і наші найближчі друзі. Чекаємо тебе, Колічка. Хай здійсняться твої і наші бажання! З Днем народження! - написала Олена Карпюк. 

До речі, депутати Рівненської обалсної ради на черговому пленарному засіданні підтримали звернення до президента України, Служби безпеки України, Міністерства закордонних справ України щодо звільнення Карпюка з російського полону. У ньому відзначається, що Микола Карпюк відстоював інтереси народу, приймав активну участь у Революції Гідності та все свідоме життя словом і ділом боровся за суверенну незалежну України. Це людина честі та совісті, яку шляхом обману затримали спецслужби Російської Федерації, незаконно звинуватили у надуманому злочині та засудили. 

- Ми, депутати Рівненської обласної ради, звертаємося з проханням вжити усіх можливих заходів для звільнення з полону країни-агресора громадського та політичного діяча, уродженця Рівненщини Миколи Андроновича Карпюка. Вже 4 роки він – політичний бранець Росії, адже сфабриковану спецслужбами Російської Федерації справу на рівні нашої держави визнано фарсом, - йдеться у документі.

Крім того, обласна рада також просить у президента України присвоїти звання Герой України Миколі Карпюку.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також