Рашисти розстріляли 16 українських військовополонених на Покровському напрямку

196 0

Ми у соцмережах:

Рашисти розстріляли 16 українських військовополонених на Покровському напрямку

За фактом імовірного розстрілу 16 українських військовополонених на Покровському напрямку СБУ почало розслідування. Генпрокурор назвав це наймасовішим відомим випадком страти на лінії фронту.

Про це повідомили у Телеграмі Офісу генерального прокурора.

- 1 жовтня 2024 року у Telegram-каналах з’явилась інформація про ймовірний розстріл представниками ЗС РФ 16 українських військовослужбовців. На оприлюдненому відео зафіксовано, як під контролем ворога військовослужбовці ЗСУ, взяті у полон, вийшли з лісопосадки. Після того, як вони вишикувались в шеренгу, окупанти умисно відкрили по них вогонь на ураження. Поранених, які подавали ознаки життя, добили впритул автоматною чергою, — йдеться у повідомленні ОГПУ.

У офісі додали, що імовірно українських бійців розстріляла в районі сіл Миколаївка і Сухий Яр Покровського району.

- Це наймасовіший відомий випадок страти українських військовополонених на лінії фронту. І це ще одне свідчення того, що вбивства та катування полонених — не випадковість, а цілеспрямована політика російського військового та політичного керівництва, — цитують у повідомленні генерального прокурора Андрія Костіна.

За цим фактом ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях розпочало про порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України). 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також