- РДГУ має 30 мільйонів боргів через роздутий штат, - Подолін

2273 0

Ми у соцмережах:

- РДГУ має 30 мільйонів боргів через роздутий штат, - Подолін

У РДГУ роздутий штат працівників та поганий менеджмент.

Саме це призвело до нарощення 30 мільйонів гривень боргів, вважає перший заступник голови Рівненської ОВА Сергій Подолін.

- У РДГУ впав менеджмент, а заклад знизив свою ефективність. Покійний ректор Руслан Постоловський багато хворів, а той менеджмент, який був, не справлявся зі своїми обов’язками. Через це й виникли борги за комунальні платежі та проблема з нарахованими зарплатами. Рівень зарплат не підтверджений бюджетними запитами. Тому вони не можуть бути профінансовані. Порівняємо, що у нас є приватний виш МЕГУ та державний РДГУ. І там, і там навчаються близько 4,5 тисяч студентів. У педагогічному працює майже 900 осіб, з яких лише половина викладачі, а всі інші – технічний персонал. В приватному виші працює лише 250 осіб, з яких половина викладачів. За таких умов, де в РДГУ може бути розвиток й ефективність?. Є розуміння, що на роботу приймали неправильно, не слідкували за цим. Потрібно було вирощувати молодь, якій не давали дорогу, - сказав Сергій Подолін в ефірі ITV.

Виправити ситуацію доручили в.о. ректора Роман Павелків. Якщо він не впорається із ситуацією, то влада області буде ухвалювати радикальні рішення.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також