Реконструювали електропідстанцію «Східна»

1475 0

Ми у соцмережах:

Реконструювали електропідстанцію «Східна»

У Рівному завершені роботи з реконструкції підстанції.

Начальник служби підстанцій ПрАТ «Рівнеобленерго» Володимир Мацях розповів, що на підстанції на вулиці Будівельників, 2,  у Рівному, від якої заживлені мешканці мікрорайону «Північний» та «Льонокомбінат» , замінили відокремлювачі та короткозамикачі 110 кВ на елегазові вимикачі 110 кВ з мікропроцесорним захистом.  Замінили також панелі управління вказаним обладнанням та акумуляторних батарей. Вартість виконаних робіт – понад 8 мільйонів гривень.

Нове устаткування надзвичайно підвищує надійність електропостачання мешканцям північно-східної частини міста, воно також відзначається більшою екологічністю, а також є значно пожежо- та вибухобезпечнішим. Демонтоване обладнання, яке до реконструкції забезпечувало електропостачанням рівнян, було встановлене на «Східній» ще 40 років тому – у 1978 році.

В планах «Рівнеобленерго» на 2019 рік - провести ще більш масштабну реконструкцію ПС-110/10 кВ «Південна» м.Рівне, від якої заживлені мешканці району автовокзалу, вулиць Відінська, Курчатова, частково Степана Бандери. Тут заплановано заміну чотирьох масляних вимикачів 110 кВ не елегазові. Вартість реалізації проекту – понад 13 мільйонів гривень.

Реконструкція буде проведена після затвердження інвестиційної програми ПрАТ «Рівнеобленерго» Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Загалом у 2019 році «Рівнеобленерго» згідно з інвестиційною програмою планує здійснити реконструкцію понад 100 км електромереж на майже 100 млн. гривень, повідомлють енергетики на своїй сторінці у Фейсбуці.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також