Ремонт дороги на Рівненщині: посадовця підозрюють у змові та привласненні грошей

832 0

Ми у соцмережах:

фото - ілюстративне

На Рівненщині директора підрозділу держпідприємства "Західдіпрошлях" підозрюють у привласненні понад 250 тисяч гривень на ремонті доріг. Про це повідомили у прокуратурі.

За версією слідства, підозрюваний нібито змовився з посадовцем зі Служби автодоріг та склали неправдиві офіційні документи.

Директора одного зі структурних підрозділів ДП Український державний інститут з проєктування об’єктів дорожнього господарства "Укрдіпродор" – "Західдіпрошлях" підозрюють у привласненні майна за попередньою змовою групою осіб. Речниця обласної прокуратури Оксана Жужельська повідомила Суспільному: чоловік, за версією слідства, зловживав службовим становищем, бувши виконавцем ремонтних робіт на дорозі в Рівненській області.

"Слідство встановило, що директор "Західдіпрошляху" змовився зі службовими особами Служби автомобільних доріг, яка була замовником робіт. У 2018 році вони спільно склали та видали завідомо неправдиві офіційні документи щодо проведення експертиз проєктної документації на капітальний ремонт автомобільних доріг", – зазначила Оксана Жужельська.

Вона уточнила: ремонт проводили на дорогах державного значення в Рівненській області. В результаті таких дій чоловіки, за версією слідства, заволоділи понад 250 тисячами гривень.

Досудове розслідування у справі триває. Максимальне покарання за це – позбавлення волі на строк до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

У Службі автомобільних доріг Суспільному повідомили: про цю ситуацію їм поки невідомо.

"Стосовно службових осіб і якоїсь змови з кимось – у Служби автомобільних доріг такої інформації немає. Слідство запитувало документи по інших справах, все надавали. Ми зі слідством співпрацюємо максимально ефективно та лояльно", – розповів речник Служби автомобільних доріг Дмитро Леонтіюк.

Журналісти Суспільного намагалися зв'язатися з "Укрдіпродором" за номерами телефонів, доступними у відкритому доступі. На дзвінок відповіли лише за одним номером, чоловік пояснив, що звільнився з підприємства два роки тому. Інші номери телефонів — не доступні. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також