Погода у вихідні обіцяє бути гарною, тож можна вже починати готуватися до пікніку. Бо ці смачнючі овочі мають трохи постояти в холодильнику.
Мариновані овочі
2 кг помідорів, 5 огірків, 3 солодких перці, головка часнику, гілочки кропу
Маринад: на 1,5 л води – ¾ склянки оцту 5%, 3 ст. л. солі, 7 ст. л. цукру
Помідори розрізати на 4 частини, огірки нарізати стовпчиками довж. 4-5 м і наколоти виделкою. Перець нарізати вздовж пелюстками, а потім впоперек навпіл. Часник – пластинками.
Овочі скласти в ємність і залити маринадом просто з вогню. Як охолонуть, поставити на добу в холодильник. Але можна їсти відразу після охолонення.
Для маринаду змішати всі складові, закип’ятити; оцет додати в останню чергу.