Рейдерство в обласній раді: партію Петра Порошенка захоплюють прихильники Зеленського

3568 0

Ми у соцмережах:

Рейдерство в обласній раді: партію Петра Порошенка захоплюють прихильники Зеленського

Саме так виглядає ймовірна зміна керівника фракції «Європейська солідарність», про яку повідомила прес-служба Рівненської облради ввечері 26 лютого. Заявляють, що новим головою фракції став депутат із Острожчини Віталій Ундір.

Віталій Ундір

У телефонному коментарі для «Суспільного» Ундір повідомив, що на зібранні фракції за нього проголосували 12 депутатів із 16. Загальний склад фракції — 17 депутатів. Очевидно, що відсутнім був Віталій Чугунніков — чинний голова фракції та керівник виборчого штабу Петра Порошенка в області, який і заявив про рейдерство:

Я зараз у Києві. Сам дивуюсь. Я фракцію не збирав. Хто збирав фракцію, які рішення? Це не має стосунку до «Європейської солідарності» точно. Я в Києві й спілкуюся з керівництвом. А хто і яким рейдерським способом туди забігає — я не знаю.

Мотиви таких змін у структурі «Солідарності» очевидні: знайти підтримку для Віталія Коваля — представника президента Зеленського в області та на найближчій сесії розподілити 65 мільйонів бюджетних гривень на ініціативи обласної адміністрації. Ну і, звісно ж, бонусом — спробувати зберегти посаду голови обласної ради Олександру Данильчуку. Тобто зробити те, на що представники партії Петра Порошенка, між іншим опозиційної до нинішньої влади, ніколи б не погодилися самостійно.

Та цілком ймовірно, що самого засідання «Європейської солідарності» взагалі не відбувалося, а зміна керівника — фікція.

Віталій Чугунніков

Віталій Ундір заявив, що на засіданні було 16 осіб, тобто всі члени фракції, крім Чугуннікова. Однак щонайменше ще троє представників «ЄС», а саме Олександр Корнійчук, Юрій Благодир та Віталій Сухович, повідомили, що їх на засіданні не було і про його проведення вони повідомлені не були.

Цікаво, що ні пресслужба обласної ради, ні Віталій Ундір не оприлюднили, з новиною про зміну керівника фракції, жодного документа з підписами депутатів, про зміну голови фракції. Навіть матеріал про засідання фракції проілюстрували минулорічною фотографією.

В сухому підсумку маємо: недостовірну інформацію про участь членів фракції у засіданні, відсутність на момент публікації документів із підписами депутатів, які свідчили би про зміну керівника «ЄС», заяву чинного голови фракції про спробу рейдерства від осіб, які до партії Порошенка відношення не мають.

Цікаво, як відреагує на таку, м’яко кажучи, дискредитуючу та не зовсім опозиційну поведінку своїх депутатів Петро Порошенко? Нагадаємо, що у 2016 році за зраду тоді ще президента Порошенка позбулися мандатів народних депутатів України Микола Томенко та Єгор Фірсов, аналогічна історія може чекати і на рівненських перебіжчиків.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також