Балетмейстер «Білої ворони» привіз новий мюзикл

1432 0

Ми у соцмережах:

Балетмейстер «Білої ворони» привіз новий мюзикл

На сцені Рівненського обласного музично-драматичного театру відбулася прем’єра мюзиклу «Моя прекрасна леді» Фердинанда Лоу столичного режисера Максима Булгакова, який раніше вже показував рівнянам «Білу ворону». Чудові голоси, оркестровий супровід, добре відпрацьовані танцювальні сцени у… відвертих костюмах, легко про серйозні речі — всім цим могли насолодитися рівняни у вихідні.

В основі мюзиклу «Моя прекрасна леді» — все той же «Пігмаліон» Бернарда Шоу про дівчину-продавця квітів, з якої вмілий мовознавець на ім’я Хіггінс зміг виліпити справжню леді.

— Зараз є певна гендерна проблема: жінки стали займатися не своєю справою, і чоловіки теж, — пояснив режисер. — Ця вистава ставить запитання і має на меті спонукати глядача розібратися, що має робити чоловік, а що жінка. Музика, яку написав Фердинанд Лоу, насправді не така легка, як здається, вона несе важливі драматургічні смисли.

Щодо форми мюзиклу, то чи дійде до глядача, коли говорити про щось серйозне серйозно? А от легка форма для цього підходить. Я люблю цей жанр, а ресурси рівненського театру дозволяють його використовувати. Це показала й практика «Білої ворони».

У виставі задіяно майже весь акторський склад рівненського театру. У головних ролях — Станіслав Лозовський (Генрі Хіггінс) та Оксана Муріна (Еліза Дуліттл). До слова, саме вона була і головним персонажем у рок-опері «Біла ворона».

— Я мріяла про цю роль ще з часів навчання в інституті і не очікувала, що в Рівному мені випаде можливість її зіграти, — зізнається актриса. — Це дуже цікава роль, весела, різноманітна. Я можу відкритися в ній з різних сторін. Спершу квіткарка, весела і завзята, якою і є дівчина з ринку. Потім вона перетворюється на справжню леді. Тобто є амплітуда ролі, і завжди цікаво працювати, коли є зміни в акторській роботі.

Тим, хто не зміг побувати на прем’єрі вистави, не варто засмучуватись, адже на сцені рівненського театру її покажуть ще не один раз впродовж сезону.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також