Буде дуже смачна зі скибкою хліба або тостами
У класичному варіанті готують цю закуску з м’яса, але це буде — рибний рієт. До речі, рієт за методом приготування схожий до звичайного і зрозумілого всім паштету, але структура в рієту не гладка та однорідна, а більш пухка і волокниста.
Для приготування потрібні такі продукти: сир маскарпоне — 250–300 г; тунець у власному соку — 250 г; лимонний сік — 1 ст. л.; гірчиця — 1 ст. л.; червона цибуля; зелена цибуля; петрушка; сіль, перець.
Тунець розім’яти та змішати з маскарпоне. Зелень і цибулю треба дуже дрібно нарызати. Додайте до маси лимонний сік, сіль та перець. Якщо хочете гостріше, то підсипте більше чорного меленого перцю. Добре вимішайте масу.
Перед подачею рієт треба охолодити. Підсмажте тости та скуштуйте.