Бригади з Рівненщини вирушили у Херсонську область відбудовувати те, що зруйнували росіяни

830 0

Ми у соцмережах:

Бригади з Рівненщини вирушили у Херсонську область відбудовувати те, що зруйнували росіяни

Перші бригади з Рівненщини допомагатимуть відбудовувати житлову та критичну інфраструктуру, яка постраждала внаслідок підриву окупантами Каховської ГЕС.

Мешканці Зарічненської та Володимирецької територіальних громад Вараського району - добровольці, які зголосилися допомогти постраждалому від підтоплення населенню.  У автівки завантажили найнеобхідніші речі – воду, їжу, засоби гігієни, а також інструменти, які знадобляться у будівництві – молотки, болгарки, бензопили та інше.

Основні будівельні матеріали до Херсону відправили ще минулого тижня. По приїзду цих бригад стане зрозуміло, що ще необхідно.

-  Ми від Вараського району відправили 700 листів шиферу, 30 кубів лісоматеріалів, 400 квадратів скла, 100 кг цвяхів, рубероїд. Керівники громад нашого району вже з’їздили, бачили які є проблеми. Планують поїхати всі, - коментує голова Вараської районної адміністрації Людмила Мариніна.

Більшість з тих, хто вирушив у Херсон, ще не мали досвіду відбудови постраждалих внаслідок російської агресії населених пунктів. Але усі мають досвід у будівельній галузі. Тож, впевнені, що зможуть допомогти місцевим.  Сьогодні з Вараша та району їдуть ще 2 ремонтні бригади.  

Сьогодні голова Рівненської ОВА Віталій Коваль зібрав на нараду голів районів та громад області, аби скоординувати наші дії.
Доручив керівникам громад домовитися з головами районів про графік поїздок на Херсонщину. Крім того, доведемо їм, яких спеціалістів і яку кількість необхідно залучити. Визначили чергування кожної бригади добровольців – вахтовим методом по 14 днів.
Рівненська ОВА нагадує, що уже відправили в постраждалий регіон понад 20 вантажних автомобілів з гуманітарною допомогою. Наші енергетики повертають там живлення, будівельні бригади відновлюють споруди. Рівненська ОВА щоденно комунікує з Херсонським обласним штабом подолання наслідків підтоплення.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також