Рік збирали пожертви, щоб збудувати дорогу до храму

1783 0

Ми у соцмережах:

Рік збирали пожертви, щоб збудувати дорогу до храму

Дорогу до храму своїми силами побудувала громада села Половлі, що у Володимирецькому районі.

Володимирець. Сіті повідомляє, що храму у селі Половлі вже більше 25 років. Його прихожанами є місцеві жителі та мешканці невеличкого сусіднього села Зелениця, що входить до однієї сільської ради. Хоч вік досить солідний, але досі до будівлі на височенькій піщаній горі дороги не було. Старенькі бабусі, дідусі та дітлахи з батьками при всяких погодних умовах добирались по сипучому мертвому піску на молитву. Цієї весни за кілька тижнів гурт чоловіків власноруч збудував 68-ми метрову бетонну дорогу.

Протоієрей Андрій Жданюк родом з Зеленого. Вже 12 років служить Богу в цьому храмі, опікується всією паствою та вирішує нагальні господарські питання з їх допомогою. Саме на його прохання та за підтримки сільського голови Іллі Дацького майже п'ятнадцять чоловік оперативно, якісно та «на совість» виконали роботи. 

Андрій Жданюк розповів, що рік прихожани храму збирали пожертви та готувались до роботи. Загалом на будівництво пішло 9 тонн цементу, 42 тонни щебню, арматури майже на 13 тисяч гривень та пісок з кар'єру.

Сільський голова Ілля Дацький каже: «Храм для нашої громади важливий. А ця дорога мені ще з дитинства запамяталась, бо малим ледве доплентувався до церкви. На службі вже й сили не мав стояти. Тому ініціативу батюшки підтримав, як міг. Дали піску, організували техніку та людей. Справа хороша, це ж все для села, для людей, а їх у нас, дякувати Богу, півтори тисячі. Тепер всі тішимось роботою. Дякую всім хлопцям-будівельникам, хто відгукнувся і попрацював на славу».

Дуже вдячний за співпрацю моїм землякам з сіл Зелениця та Половлі! Милості Божої вам і многії, благії літа! - пише священник Андрій Жданюк на своїй сторінці у Facebook.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також