Ринок на Замковій: і торгують, і руйнують

2544 0

Ми у соцмережах:

Ринок на Замковій: і торгують, і руйнують

На речовому ринку, що у центрі Рівного на вулиці Замковій, уже почали зносити кіоски — ті, що в кінці базару біля стіни. Знімають склопакети і дах, згодом почнуть розбирати конструкції. Розпочинається підготовка до будівництва на місці базару нового сучасного житлово-торговельного центру, який обіцяють звести за років два.

Поки що йдеться про 150 кіосків — у них здебільшого торгували килимами, гардинами, тюлями, деякі стояли зачиненими. Натомість власникам цих кіосків пропонують розпочати торгівлю на вільних місцях.

— Ми отримали від управління капітального будівництва дозвіл на підготовчі роботи, які й розпочали з 1 березня, — розповів директор ПАТ «Речовий ринок» Володимир Рабинюк. — Орендарів попереджали про це заздалегідь. 99% з них погодилися перейти в інші сектори на ринку. Хоча свого невдоволення не приховували, бо це ж багато клопоту: перейти на інше місце, обладнати там усе, повісити карнизи, перенести крам. Та іншого виходу немає. З усіма, хто перейшов, укладемо нові договори оренди. Орендна плата не змінюється.

Як тільки буде дозвіл на проведення будівельних робіт, їх розпочне компанія «Стоград», яка водночас є замовником робіт і виконавцем.

—У нас із «Стоградом» ділове партнерство, частину землі віддали їм у суборенду на період будівництва, — пояснює п.Рабинюк.

Відповідно до проекту забудови, на місці ринку планують звести 4 житлових будинки, підземний паркінг на два поверхи та великий торговий центр площею 10 тисяч квадратних метрів.

— Поки що змін до проекту забудови не вносили, але не виключено, що коригування будуть, — уточнює Володимир Рабинюк і додає: — Мені уже оббивають пороги охочі придбати в цих будинках квартиру чи бутик, чи просто взяти площу в довгострокову оренду. Приїздять навіть з Києва.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також