Рівне готове до зими: дороги від снігу очищатиме нова техніка

948 0

Ми у соцмережах:

Рівне готове до зими: дороги від снігу очищатиме нова техніка

Шляховики готові до погіршення погодних умов у Рівному: ожеледиці, снігу та морозу. Адже тепер до їхнього автопарку додалася ще одна одиниця снігоочисної техніки. На підході – ще два трактори для очистки пішохідних зон. Також міськШЕУ закупило достатню кількість протиожеледних засобів.

Міський голова Рівного Олександр Третяк:

— У нас торік була доволі серйозна нестача спецтехніки. Це наша «перша ластівка» – техніка закордонного виробництва MAN 2018 року випуску. Сучасна і абсолютно готова до виконання робіт з очистки снігу та внесення реагентів на вуличну мережу міста. Ця техніка буде максимально задіяна в зимовий період, але є універсальною. На ній, знявши певне обладнання, можна працювати і влітку. Коштувала вона місту близько шести мільйонів гривень. Дякую платникам податків Рівного за кошти, завдяки яким маємо можливість закуповувати техніку, яка є необхідною. Нам потрібно ще кілька подібних автомобілів. Будемо розширювати автопарк. Виграли також тендери для придбання двох снігоочисних тракторів, які працюватимуть на пішохідних зонах.

Начальник шляхово-експлуа­та­ційного управління міста Олександр Черуха:

— Спецтехніка обладнана тяжким відвалом, який має багато можливостей для позиціонування, це буде регулювати водій під час прибирання снігу. Відвалів таких аналогів у нас ще не було. Він має можливість пропускати люки, якщо траплятимуться під час очистки дороги. Також цей автомобіль обладнаний піскорозкидачем для внесення реагентів – це як пісок, так і сіль. Є два окремих комп'ютери, які стоять на автомобілі: один управляє відвалом, інший – піскорозкидачем. Він має колісну форму чотири на чотири, що дозволяє йому краще маневрувати.

Окрім цього нового автомобіля, переведено в чергування три авто МАЗ, два автомобілі ЗІЛ та один трактор. З погіршенням погодних умов будуть задіювати ще більшу кількість снігоочисної техніки. Проте, за словами керівника ШЕУ, щороку потрібно оновлювати автопарк хоча б на дві одиниці.

Щодо протиожеледних засобів Олександр Черуха запевнив, що пісок та відсів закуплено в повному обсязі. А сіль продовжує надходити партіями. На закупівлю всіх реагентів з бюджету міста витратили 3,5 мільйона.

Олена Нікітюк.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також