Рівне має бути очищене від корупції і нечистих на руку чиновників - Віктор Шакирзян

6030 0

Ми у соцмережах:

Рівне має бути очищене від корупції і нечистих на руку чиновників - Віктор Шакирзян

У Рівному затримали на хабарі керівника одного з міських підприємств.

Той отримав 1️8️0️0️0️ гривень хабаря від клієнта за безперешкодний продаж по заниженій вартості продукції, яку реалізує підприємство.

Як повідомила Рівненська обласна прокуратура викрити посадовця-зловмисника вдалося, завдяки активній співпраці правоохоронців з керівництвом Рівненської міської ради.

Виконувач обов'язків міського голови Рівного Віктор Шакирзян зауважує, це лише перші кроки на шляху до очищення міських установ від нечистих на руку чиновників і посадовців.

- Я радий, що наша спільна робота з правоохоронними органами, зокрема з представниками обласної прокуратури, в питанні очищення міста від корупції, дала перші результати, ми плануємо надалі тільки посилювати таку співпрацю з правоохоронцями і виявляти тих, хто замішаний в різного роду корупційних діяннях. Всі посадовці, керівники управлінь департаментів, комунальних підприємств і комунальних закладів міста мають розуміти, що в разі виявлення їх незаконної чи корупційної діяльності їх ніщо не врятує від покарання, ніщо і ніхто не врятує. Це лише перші кроки на шляху до реформи роботи комунальних підприємств міста, які мають працювати прозоро і ефективно, - каже виконувач обов'язків міського голови Віктор Шакирзян.

Крім того, Віктор Шакирзян зауважує, що місто продовжуватиме практику проведення в закладах міста внутрішнього і зовнішнього фінансового аудиту, аби виявляти факти неефективного чи злочинного використання бюджетних коштів.

- Це була наша ініціатива, започаткувати таку практику, проводити внутрішній аудит того, як функціонує те чи інше наше комунальне підприємство чи заклад. Маємо чітко усвідомлювати, наскільки ефективно витрачаються кошти платників податків і вживати відповідних дій. Зараз, коли ми намагаємось акумулювати максимум коштів на підтримку Збройних Сил України, ми не можемо допустити, аби кошти витрачались бездумно і тим більше, не можемо допускати корупції збоку чиновників і посадовців. Зібрані в результаті аудиту матеріали в разі виявлення порушень будемо тут же передавати правоохоронним органам. Тому, вкотре попереджаю керівників всіх рівнів - закривати очі на виявлені махінації ніхто не буде, - зауважив виконувач обов'язків міського голови Рівного Віктор Шакирзян.

За неофіційною інформацією йдеться про керівника КП “Трест зеленого господарства”. В прокуратурі повідомляють, що посадовця затримали у порядку ст. 208 КПК України. Наразі, вирішується питання повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також