Рівне продають чеченцям

9664 0

Ми у соцмережах:

Рівне продають чеченцям

Чи знаєте ви, що торговий центр «Чайка» у Рівному, який було зведено на місці колишнього молокозаводу, належить чеченцю? Чи відомо вам, що земельні ділянки в обласному центрі за хитрими схемами стають власністю інших «громадян Росії» із характерними прізвищами?

Мовчать про це «патріоти» із партії «Свобода», мовчать симпатики Юлії Тимошенко, мовчать, перепрошую, радикали. Про любителів Порошенка годі й казати. Навіщо зайвий галас, коли «гроші люблять тишу»? Якби чеченець на прізвище Саітов не дав у центрі Києва по пиці пуштуну Найєму, ми б так і не знали, що згаданий Саітов має у Рівному комерційну нерухомість. Пора нині гаряча — може, хто-небудь іще когось відлупцює і ми дізнаємось про інших «гарячих хлопців», яким під співи національного гімну тихцем віддають наше місто.

28-річного Магомеда-Амін Саітова днями затримали в Азербайджані і вже заочно арештували за підозрою у побитті народного депутата Мустафи Найєма. Якби не інцидент у центрі Києва, можливо, ми б і не дізналися, що цей молодий чеченець, ще не маючи 20 років, став власником товариства «Рівнеспецбудінвест», яке будувало у Рівному торговий центр «Чайка» та однойменну автостанцію.

Землю під будівництво на вулиці Гагаріна товариство «Рівнеспецбудінвест» купило у 2005 році, за п’ять років збудувавши і торговий центр, і автостанцію. Проте у 2009-му у підприємства почалися фінансові проблеми. «Чайку» через борги забрав «Сведбанк», а згодом київське ТОВ «Екторнет Україна Х». Та вже у 2014 році через суд право викупити об’єкти виборола майже однойменна до фірми Саітова «Управляюча компанія «Рівнеспецбудінвест», що належить депутатці Рівненської районної ради Катерині Усач та адвокатці Іванні Зінковій. За даними з декларації Катерини Усач, її чоловіком є росіянин Саламбек Ушаков. Цілком ймовірно, пан Ушаков знав Магомеда-Аміна Саітова та його молодшого брата, які володіють щонайменше десятьма підприємствами в Україні. Згадана пані Усач тоді ж купила земельну ділянку на вулиці Федора Пекарського, 1 під будівництво магазину та аптеки. Вулиця Пекарського, як і вулиця Неофіта Кибалюка, де мешкає міський голова Рівного, відносно недавно забудовані. Ділянки під будинки було роздано там за так званою схемою УКБ: міська рада дала в оренду житловий масив своєму ж управлінню капітального будівництва, а те здало в суборенду ділянки всім охочим, які могли заплатити близько 20 тисяч доларів за проведення комунікацій.

Микола НЕСЕНЮК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також