Рівненщина отримала чималі інвестиції від закордонних партнерів

1341 0

Ми у соцмережах:

Рівненщина отримала чималі інвестиції від закордонних партнерів

За минулий рік Рівненська область отримала 537,7 мільйонів доларів прямих іноземних інвестицій.

 Це на 20,8 % більше, ніж було на початку 2021 року.

Такі показники озвучили на колегії Рівненської ОДА, яка підсумувала роботу галузей господарського комплексу та виконання місцевих бюджетів за 2021 рік.

- Найбільш інвестиційно привабливими є підприємства промисловості, в які вкладено 53% іноземних інвестицій. Основними країнами-інвесторами є Нідерланди, Італія, Німеччина, Польща, Британські Віргінські острови», - розповів заступник голови ОДА Ігор Тимошенко.

Він також зауважив, що на підприємствах області продовжується робота з оновлення виробничих потужностей, запровадження інновацій та прогресивних технологій, освоєння нових видів конкурентоспроможної продукції і створення нових робочих місць.

Окрім того, Міністерство розвитку громад та територій України, за результатами конкурсного відбору проєктів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу, визначило переможців. До переліку увійшли два проєкти області.

- Рівненщина увійшла до числа лідерів за двома програмами: «Сільський розвиток» - проєкт Козинської територіальної громади та «Розвиток людського потенціалу» - проєкт Рівненської Агенції регіонального розвитку. Це дасть можливість додатково залучити 28,3 мільйона гривень на регіональний розвиток, - зазначив Ігор Тимошенко.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також