Рівненщина попрощалася із трьома воїнами, які полягли на полі бою

1413 0

Ми у соцмережах:

Рівненщина попрощалася із трьома воїнами, які полягли на полі бою

Вічна пам'ять та шана загиблим Героям!

Гощанська громада провела до місця вічного спочинку загиблого захисника Павла Христюка. Чоловік народився 19 липня 1993 року в селі Садове. Навчався в місцевій школі, брав активну участь в громадському та спортивному житті закладу. Потому Павло вступив в Рівненський аграрний коледж. У мирному житті працював будівельником, паралельно навчаючись на заочній формі у Тернопільському національному економічному університеті.

Із перших днів повномасштабного вторгнення рф став на захист України. 25 лютого 2022 року його було мобілізовано до місцевої роти охорони. Згодом переведено до 117-ої окремої механізованої бригади, де чоловік служив на посаді стрільця-снайпера механізованого батальйону. Загинув Павло 20 вересня під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Вербове Запорізької області.

Справжнього Героя, який без вагань став на захист рідної землі, провели останньою земною дорогою в м.Рівне. Ервін Засанський народився 17 листопада 1995 року в Рівному. Тут навчався спочатку у 12, а потім у 11 школі. З дитинства ріс патріотом своєї держави та завжди говорив про те, як важливо берегти рідну мову та культуру.

З початком повномасштабного вторгнення Захисник не міг лишатися осторонь подій, які відбуваються в країні. Кілька разів ходив до військкомату, щоб його взяли до лав ЗСУ. Нарешті підписав контракт на проходження служби у Збройних Силах України. 4 січня 2023 року Ервін розпочав підготовку у військовому навчальному центрі. Про перебування у зоні бойових дій розповідав мало. Чуйний, справедливий, добрий та щирий - саме таким залишиться у серцях рідних та близьких назавжди. Військовослужбовець Ервін Засанський загинув 26 вересня 2023 року в селі Олександрівка Донецької області.

Острозька громада віддала шану та попрощалася із загиблим воїном Валерієм Калабським. Захисник поліг у бою ще 15 жовтня 2022 року під час виконання бойового завдання у населеному пункті Нова Кам'янка Херсонської області. Весь цей час рідні чекали, вірили, сподівалися. Проте, на жаль… Напередодні із почестями його провели до місця вічного спочинку в рідному селі Мощаниця. Герою назавжди залишиться 45 років. У полеглого воїна залишилася дружина та двоє доньок.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також