Рівненська облрада покриє борг державного бюджету за 2012 рік

1641 0

Ми у соцмережах:

Анатолій Грисюк, депутат від Радивилівського району

4,5 млн грн боргує обласне управління охорони здоров’я за сім рентген-апаратів, які були придбані ще у 2012 році. На той час гроші на них уряд обіцяв перерахувати з державного бюджету, але розрахунку так і не відбулося.

Офіційним боржником залишилося обласне управління охорони здоров’я, а не Кабмін, бо саме місцеві посадовці підписували договір. Суди вони програли, Мінфін та Міністерство охорони здоров’я, за словами начальника управління Юрія Осіпчука, повідомили, що кошти потрібно шукати у місцевих бюджетах, тож Рівненська ОДА заклала у змінах до бюджету виділення потрібної суми уже на сесії облради 18 травня.

Погоджуються виділити фінансування не всі депутати. Михайло Кириллов на засіданні комунальної комісії цього вівторка наполягав, що якщо вже державний бюджет не гасить власні борги, то має бути співфінансування, а то й повне фінансування з районів, які отримали рентгени: Дубровицького, Зарічненського, Корецького, Костопільського, Млинівського, Острозького та Радивилівського.

Депутати Михайло Кириллов (Рівненський район) та Юрій Шарманський (Костопільський)

Отримати кошти від них, втім, не вдасться. У багатьох бракує навіть фінансів на виплату заробітних плат. Директорка обласного департаменту фінансів назвала перераховані райони «бідовими».

Тож 4,5 млн, найімовірніше, таки виділять з обласного бюджету, бо ж нині заблоковані рахунки управління охорони здоров’я. Проте посадовці обіцяють, що кошти не віддадуть фірмі, яка постачала рентгени, поки з нею не буде підписано мирову угоду і вона не відмовиться від інфляційних нарахувань та пені.

А постачала апарати у 2012 році київська фірма «Ілатанмед», на той час активна постачальниця медобладнання за бюджетні кошти. Власниками її є кияни Андрій Барінов та Денис Шестаков.

Зазначимо, що у 2012 році за рахунок держбюджету, окрім рентген-апаратів, мали також оплатити придбаний для онкодиспансера лінійний прискорювач. Оскільки теперішній уряд фінансувати борги попередників відмовився, торік з обласного бюджету віддали за нього товариству «УМТ» майже 21 млн грн.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також