Рівненські онкологи у Барселоні вивчали світовий досвід лікування раку

1669 0

Ми у соцмережах:

Рівненські онкологи у Барселоні вивчали світовий досвід лікування раку

Міжнародну виставку ESTRO 37, яку проводила Європейська асоціація радіотерапевтів та онкологів, відвідала делегація Рівненського обласного онкодиспансеру.

У Барселоні (Іспанія) фахівці закладу вивчали світовий досвід лікування раку та оперативних втручань, розповіла завідувач відділення променевої терапії диспансеру Тетяна Щегловська:

- Найбільше вразила новітня розробка британської компанії Elekta, яка презентувала лінійний прискорювач, у який вмонтований магнітно-резонансний томограф. Це найсучасніше слово в променевій терапії. Адже поєднує два пристрої — «електронний скальпель» (прискорювач) і сканер (МРТ). В нашому онкодиспансері пацієнти спочатку проходять обстеження на томографі, а потім процедури на прискорювачі. Нова розробка дозволяє коригувати ступінь опромінення та відразу спостерігати результат. Наприклад, як кров проходить через ракові клітини хворого, чи знищуються вони. Просто фантастична техніка.

Довідка: У променевому центрі Рівненського онкодиспансеру діє два лінійних прискорювача та сучасний комп’ютерний томограф для розмітки пухлин. Заклад — один з найперших в Україні диспансер, який лікує дітей від народження до 8 років. У всеукраїнську рейтингу займає 5 місце серед онкологічних медичних центрів. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також