Рівненські церковники розповіли, чи дійсно червона нитка на руці береже від зла

12828 0

Ми у соцмережах:

Рівненські церковники розповіли, чи дійсно червона нитка на руці береже від зла

На Рівненщині можна побачити чимало людей, які носять червону нитку на своєму зап’ясті. Здебільшого це підлітки.

 Усі вони стверджують, що, по-перше, це модно, по-друге, червона нитка береже їх від зла.

Однак проте, чи це насправді так, розповіла Рівненська єпархія ПЦУ:

- Як наслідок своєї недосконалості, слабкості духу та маловір‘я людина схильна покладати надію на щось вигадане, вірити у різноманітні забобони, які шкодять нашому духовному життю, пізнанню Бога та істинної віри. Одним із таких забобонів є віра в те, що червона нитка на зап’ястку, зав’язана особливим чином, нібито оберігає від зла, вроків, хвороб чи інших напастей.

Традиція зав’язування червоної нитки на руці бере свій початок від настанов окремих тлумачів містично-філософського вчення кабали, а також вірувань деяких індусів. Таку нитку батьки або жреці в’язали на знак посвяти дітей Ваалу (відомому в давнину фінікійському і західносемітському ложному божеству-демону). До речі, ідолослужіння Ваалу було головним гріхом древніх євреїв, проти чого виступали пророк Ілля, а за ним й інші пророки (див. 3 Цар. 18).

Після звершення Таїнства Хрещення священик одягає на людину натільний хрест, який є не лише символом віри християнина, нашого викуплення і спасіння, але й знаком Божого захисту і благодаті, що супроводжує віруючу людину впродовж усього її земного життя.

Тож не через талісмани й амулети не зрозумілого для нас сенсу і походження, а завдяки істинній вірі в Бога та його благодатній допомозі маємо захист від зла та зміцнення сил для того, щоби творити добро.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також