На Рівненщині лісник живе з кулею в серці

3607 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині лісник живе з кулею в серці

Мешканець Сарн Сергій Кирилович живе з кулею в серці. Діставати шматок свинцю з міжшлуночкової перегородки медики побоялись. Бо це смертельно небезпечно.

 Як повідомляє «Район. Сарни», чоловіка у 2011 році поранили браконьєри, коли той працював інженером з охорони та захисту лісу.

Це трапилося 13 грудня під час перевірки у Старосільському лісництві.

- Помітили шістьох чоловіків з рушницями. Підійшли, попросили показати документи, натомість наштовхнулися на грубощі. Чужаки кинулися втікати, ми – навздогін. Несподівано вони почали стріляти нам під ноги. Чую позаду себе страшний стогін, повертаюся – закривавлений майстер тримається за пах. Коли ж я почав кричати, куля полетіла мені у груди, – розповідає Сергій.

Після поранення він викликав поліцію та втратив свідомість.

- Думаю, від смерті мене врятували документи, які лежали у нагрудній кишені. Тверда палітурка службових посвідчень зменшила убивчу силу кулі, – вважає чоловік.

Спершу Сергія Кириловича та його колегу госпіталізували у реанімацію Рокитнівської районної лікарні. Майстра лісу там же й прооперували. Натомість Сергія чіпати побоялися, бо поранення було надто серйозним. Дробина товщиною один сантиметр пройшла через ліву долю нижньої легені й застрягла у міжшлуночковій перегородці. Дві доби чоловіка тримали під крапельницею, аби стабілізувати стан, і відправили до Рівного.

Після трагічних подій чоловіку дали другу групу інвалідності, лікарі заборонили будь-які фізичні навантаження. У заповіднику його перевели на легшу роботу. Нині він працює інженером-радіологом у конторі.

Чоловік розповідає, що хоча й навчився жити з чужорідним тілом у серці, проте дискомфорту воно все ж завдає: з'явилася задишка, коливання тиску, спека швидко стомлює. Хоча медики позитивно оцінюють стан його здоров'я.
Браконьєрів поліція таки спіймала. Стрілками виявилися жителі села Переходичі з Рокитнівщини. У них правоохоронці вилучили п'ять рушниць. У пана Сергія стріляли батько з сином, з'ясували слідчі. Зловмисників арештували та судили.

Марія МАРТИНЮК


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також