Рівненський аеропорт "розширяють". Для інвестора

2047 1

Ми у соцмережах:

Рівненський аеропорт

Рівненський аеропорт просить обласну раду надати йому офіційно близько 170 гектарів землі. Бо ж така вимога інвестора, недавно представленого обласною владою: отримати «цілісний» майновий комплекс.

 Три земельні ділянки, за які клопоче аеропорт, досі були у користуванні державного і збанкрутілого «Універсал-Авіа», проте належали до комунальної власності облради. Одна ділянка має 160 га, інша — чотири, а третя — десять соток. На сайті облради уже зареєстровані проекти рішення про передачу цієї землі у постійне користування рівненському аеропорту. Голосуватимуть за них депутати на сесії у березні. Ігор Насинюк, директор рівненського летовища: — Державних актів на землю «Універсал-Авіа» так і не виготовило. Ми почали оформляти документи і вже вклали 35 тис. грн. у це, бо земля й так була фактично наша, відколи державне підприємство збанкрутувало. Але оскільки офіційно не була у нашому користуванні, то ми не могли нічого з нею робити, зокрема здати в оренду. Усі ділянки — ближче до Великої Омеляни. Такий крок з нашої сторони допоможе привести інвестора.

Аеропорт Рівне

Щодо інвестора, то кілька тижнів тому керівництво Рівненської ОДА та облради заявило, що готова уже найближчим часом вкласти кошти у рівненський аеропорт і погасити його борги фінансова компанія «Фінінтеграл», заснована у червні минулого року зі статутним капіталом у 5 млн. грн. Власницею компанії є Марина Сіренко, на чиє ім'я зареєстровано кілька інвестиційних фірм в Україні. Директором компанії є ще один керівник ряду підприємств — Дмитро Чукін. Свого часу він керував страховою компанією «Мега-Поліс», що належить першому заступнику голови «Нафтогазу», а у минулому працівнику Держінвесту Сергію Переломі. Вкладати у рівненський аеропорт кошти «Фінінтеграл» планує через товариство «Ріксон Груп», створене торік і зареєстроване на киянку Ольгу Андреєву.

аеропорт

До слова, у рівненському летовищі уже не говорять про зимові польоти до Єгипту. Руліжну доріжку, яку обіцяли здати ще влітку, досі не завершено. Роботи перенесли на весну. Наразі в аеропорті Рівного, як і попередніми роками, приземляються час від часу лише приватні літаки бізнесменів. Днями, щоправда, чекають на приліт польського творчого колективу, що прибуде з Варшави.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також